A Counter-Strike 2 fejlődik. Általában csak a játékot érintő változást veszik észre a játékosok, ám közben a motorháztető alatt is történnek alakítások.

2024.01.17. – A Valve igazán komolyan veszi a közösség visszajelzéseit. Bár a Counter-Strike 2 továbbra sincs olyan állapotban, mint az sokan várták volna, a fejlesztők munkája nem állt meg. Az elmúlt hónapokban minden egyes héten érkezett valamilyen frissítés, még január első napjaiban is. Ennek ellenére az RMR kvalifikációk totális káoszba fulladtak, részben a csalóknak, részben in-game hibáknak köszönhetően. A zárt kvalifikációk februárban startolnak, addigra remélhetőleg az összes felmerült bugot, glitch-et kigyomlálják a CS2-ből a Valve mérnökei.

A Counter-Strike 2 és hasonló FPS játékok esetében a legfontosabb periféria egyértelműen az egér. Míg egy pár száz forintos billentyűzettel el lehet lenni, addig egy rossz egérrel már esélytelen. Gyenge szenzor esetén egy AWP flicktől kipörög a célkereszt, mely esélytelenné tehet bármilyen lövést. Manapság szerencsére igazán nehéz dolog 10 ezer forint felett rossz egeret találni, de nem lehetetlen. A jó egerek manapság 1000 és 8000 alkalommal küldenek jeleket a számítógép felé (a polling rate jelöli az értéket), mely bizony a rendszert és a játékokat is leterhelhetik. Ez alól bizony a Counter-Strike 2 sem kivétel.

A fejlesztők már dolgoznak a megoldáson, jöhet a jobb egértámogatás Counter-Strike 2-be

A Valve egyik vezető fejlesztője árulta el a GitHub weboldalán, hogy hamarosan az egérműveletekért felelős SDL megújulhat. Ennek köszönhetően az 1000, 2000, 4000 és 8000 Hz polling rate-tel rendelkező egerek sem okoznak extra fejfájást a számítógépnek és a Counter-Strike 2-nek. A 4 és 8 ezres értékek manapság még prémiumnak számítanak, ám ezret gyakorlatilag bármelyik, korrekt egér megkövetel magának. A Valve szakembereinek azonban még belsős teszteket is végezniük kell, hogy biztosan helyesen működjön minden esetben a megújított SDL. A Valorant már implementálta a saját megoldását régebben, a Riot Games játékában Raw Input Buffer néven találhatjuk meg a fejlesztést.

Valakit gazdaggá tett a játék:

Több mint 400 millió forintos Counter-Strike 2 skint nyitottak – Egy létezik

 

×