2023 nyarán már megviccelték a közösséget egy kamu nyitással, ám ezúttal valóban sikerült ráakadni a Counter-Strike legritkább skinjére.

2024.01.16. – Volt időszak, amikor egy 100 eurós CS:GO kés még kifejezetten drágának számított. Manapság azonban igencsak szerencsésnek kell lennünk, ha ilyen „olcsón” szeretnék kifogni egy virtuális bökőt a Valve FPS játékában. Már 2021 és 2022 folyamán is erőteljes árnövekedést olvashattunk le. 2022 végén azonban több külső tényező, a Source 2 pletykaáradat is elkezdte felfelé tornászni a virtuális tárgyakért elkérhető összegeket. 2023 őszére, a Counter-Strike 2 megérkezésére csúcsosodott ki ez igazán. Azóta kicsit megtorpantak, csökkentek az árak, de így sem panaszkodhatnak a korai befektetők.

Case Hardened skin Counter-Strike 2

Vannak azonban olyan skinek, mely mindig is méregdrágának számítottak. A CS:GO / CS2 fegyverek és kések több tulajdonsággal is rendelkeznek. A legfontosabb a float lehet, mely a fegyver kopottságát adja meg. Néhány skintípus esetében már egy-egy jó float érték is sokat dobhat az áron. Vannak azonban olyan tárgyak, ahol a textúrák elhelyezése dönthet az árról. Erre tipikus példa a Case Hardened kollekció, ahol a minél több kék szín adja az extra értéket.

Most tényleg kinyitották az 1 millió dolláros Counter-Strike 2 skint

A fentebb említett textúra elhelyezkedések (patternek) egyedi azonosítóval is rendelkeznek. Azaz a 661-es azonosító mindegyik AK-47 Case Hardened fegyveren azt eredményezi, hogy a fegyver felső része teljes egészében kékben úszik, függetlenül a többi tulajdonságából. Ezidáig azonban Factory New ÉS StatTrak példány nem létezett ebből. A Factory New kategóriába 0.07 és 0.00 közötti floattal rendelkező skinek esnek, melyek csak 7%-át adják a 1.00-0.00 közötti lehetőségeknek.


A hétvégén azonban megtörtént a csoda. Egy szerencsés játékos kinyitotta StatTrak ÉS Factory New állapotban az AK-47 Case Hardened skint, a legjobbnak tartott 661 azonosítót viselő mintázattal. Augusztusban már sikerült egy kamu nyitással megszívatni a közösséget, de ezúttal a BUFF163 weboldala is regisztrálta a fegyvert, így biztosan valós. Korábban egymillió dollárra kalkulálták a skin értékét, mely igazán felfoghatatlan összeg a közösség számára. Hihetetlen, hogy közel 400 millió forintot is hozhat egyetlen egy kattintás, nem igaz?

Nagy a baj: ezért nem látod Counter-Strike 2-ben a rád lövő játékosokat

×