A Witcher 3 rendezőjének új Rebel Wolves stúdiója megerősítette, hogy az első játékuk rögtön egy dark fantasy RPG lesz. Ezt tudni eddig.

2024.01.16. – Nagyon érdekes játékprojektet jelentett be a napokban egy új stúdió, ami különösen érdekes lehet a The Witcher 3 rajonóinak. A CD Projekt RED korábbi munkatársa, köztük a Witcher 3 játék rendezője, Konrad Tomaszkiewicz alapított egy teljesen új stúdiót, Rebel Wolves néven. Miközben az elmúlt hetekben már sok pletykát lehetett arról hallani, hogy első játékuk egy dark fantasy lesz, most megérkezett a hivatalos bejelentés is.

A stúdió első projektje a Dawnwalker című dark fantasy RPG lesz.

Mit tudni eddig?

Amikor a Rebel Wolves 2022-ben bejelentette létezését, a stúdió célkitűzése az volt, hogy „továbbfejlessze az RPG műfajt felejthetetlen történetek és mély érzelmek létrehozásával”. Akkor már beszéltek is arról, hogy az első játék egy (akkor még névtelen) AAA-s dark fantasy lesz, ami az Unreal Engine 5-ben készül. Azóta nem sokat lehetett hallani a Rebel Wolves első címéről, bár Tomaszkiewicz vezérigazgató – aki a CD Projektnél a Cyberpunk 2077 másodrendezőjeként is dolgozott – azt ígérte, hogy „nem lesz olyan gigantikus, mint a The Witcher”, de több küldetés lesz benne. Ugyanebben az interjúban arra is utalt, hogy a projekt körülbelül akkora lesz, mint a The Witcher 3 Blood and Wine kiegészítője.

Bár a stúdió az azóta meglehetősen csendben volt, tavaly év vége felé pletykálni kezdtek a neten a játékról. A Twitteren Kurakasis arról számolt be, hogy a projekt valószínűleg egy single player, nyílt világú RPG lesz PC-re és next-gen konzolokra Dawnwalker: Origins címen, ami a tervezett Dawnwalker saga első része.

Bejelentés

Az elmúlt órákban a Rebel Wolves hivatalossá tette a Dawnwalker címet és a játék készülését.

„Általában nem kommentáljuk a pletykákat, de igen, dolgozunk a Dawnwalkeren!” – írta a stúdió január 15-én. Egy kis koncepciórajzot is megosztottak, amelyen egy kardos harcos látható, aki füstfelhőn ereszkedik le az égből. Ebből persze még semmit nem tudtunk meg, de talán a bejelentés azt jelenti, hogy hamarosan több részlet érkezik.

Tomaszkiewicz mellett a Rebel Wolves a CD Projekt korábbi íróját, Jakub Szamałeket tartja számon narratív rendezőként és fő íróként, a csapat többi tagja pedig Daniel Sadowski dizájnigazgató, Tamara Zawada animációs vezető, Bartłomiej Gaweł művészeti igazgató, Michał Boryka pénzügyi igazgató és Robert Murzynowski stúdióvezető – akik közösen olyan játékokon dolgoztak, mint a Cyberpunk, a Thronebreaker, a Shadow Warrior 2 és a The Witcher sorozat.

Ezt láttad már?

A kritikusok szerint ezek voltak 2023 LEGJOBB filmjei és sorozatai

×