A CD Projekt Red nemrég bejelentette, hogy olyan mod-szerkesztőt adnak ki a The Witcher 3: Wild Hunthoz, amivel mi magunk készíthetünk extra tartalmakat.

2023.11.15. – Sokak számára a The Witcher 3 olyan játék, ami minden szempontból megfelel az elvásároknak. Persze lehetnek köztetek olyanok is, akik még ennél is több tartalmat szeretnének, hogy a játékélmény sose érjen véget. A How Long to Beat szerint a The Witcher 3 188 óra gameplay-t kínál, amennyiben mindent kimaxolunk.

Ennél is több kell? Csinálj magadnak!

A CD Projekt RED szeretne segíteni azoknak, akik még több tartalmat szeretnének a játékba. Nem ők maguk hoznak újdonságokat, hanem hagyják, hogy mi magunk készítsük el. A CD Projekt Red bejelentette, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt olyan mod-szerkesztőt kap – kizárólag PC-re – ami lehetővé teszi majd, hogy saját tartalmakat készítsünk a játékba, vagy akár a meglévő küldetéseket, tartalmakat alakítsuk át.

Légy modder

Azt is megerősítették, hogy a mod ingyenes lesz, és valamikor 2024-ben jelenik meg. Nem lehet még tudni, hogy pontosan mikor jön, de az biztos, hogy ismét rengeteg ember fogja emiatt újra elővenni a címet. A hír egyébként nem sokkal azután érkezik, hogy a lengyel fejlesztő kiadta a nagy sikerű Cyberpunk 2.0 frissítést és a Phantom Liberty DLC-t. Most, hogy a Cyberpunk fejlesztése leállt, valószínűleg több idejük van. Bár nem gondoltuk volna, hogy ez a mod-támogatás lesz a következő lépés.

A fenti bejelentés úgy tűnik, nagy népszerűségnek örvend, bár egyelőre titok, hogy ez a mod-szerkesztő hogyan is működik majd. Erről majd 2024-ben hallhatunk többet. Amit azt illeti, a CD Projekt RED jól teszi, hogy kicsit foglalkozik a The Witcher 3-mal. A játék hatalmas siker volt, sőt sokan a valaha készült egyik legjobb videojátékként tartják számon. 2015-ben jelent meg, azóta pedig már több mint 50 millió darabot adtak el belőle. Ez persze valamelyest köszönhető a Netflix élőszereplős sorozatának is, ami szintén Andrzej Sapkowski karakterén alapul. Bár utóbbi népszerűsége némileg csökkent már. Ettől függetlenül a mod-szerkesztő érdekes lehetőséget ad a játékosok kezébe. Witcher világalkotók lehetünk.

Ezt láttad már?

JPEG vs. PNG – Mikor és hogyan használjuk ezeket a formátumokat?

×