Hatalmas sikert aratott a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. A CD Projekt RED pedig most elárulta, terveznek-e újabb kiegészítőt a játékhoz.

2023.11.14. – A Cyberpunk 2077-et le se tudná tagani a CD Projekt RED. Ők azok a lengyel fejlesztők, akik korunk talán legmeghatározóbb szerepjátékaiért felelősek, de mindezt csak egy-egy nagyobb balhé után tudják ténylegesen szállítani. Ha valaki még emlékszik a Witcher 3 megjelenésére, az tudja, miről beszélek. Geralt harmadik videojátékos kalandja ma már alapműnek számít, viszont amikor megjelent, szabályosan játszhatatlan volt. Széteső textúrák, őrületes bugok, többen követelték is vissza a pénzüket.

Nos, ugyan ezt eljátszotta a cég a Cyberpunk 2077-tel is, ami mára már szintén fantasztikus játékká nőtte ki magát. Ám a megjelenésekor alig futott valahol. A PS4-es verziót PS4-en kb. el sem lehetett indítani, PS5 kellett ahhoz, hogy a butított változat játszható legyen. Ennek már több éve, mára már mindent orvosolt a CDPR, olyannyira, hogy már élesedett a 2.0-ás frissítés, ami annyi mindent átalakított és finomhangolt, hogy már majdnem egy új játékról beszélünk.

cyberpunk

S ha ez nem elég, ott a Phantom Liberty, ami a játék első komolyabb kiegészítője. Új küldetések, temérdek új játékelem, valamint egy halom új ráncfelvarrás található a csomagban. A rajongók nagyon örültek a megjelenésnek, na meg a Metacritic alapján elégedettek is. Jelenleg 100-as skálán 89-es összértéken áll, ami kiváló!

Érkezik-e folytatás?

Egy ilyen sikeres projekt után azt hinné az ember, hogy a CD Projekt RED sem akar leállni. Jó szériában vannak, a játék ezen a ponton talán elronthatatlan, egy új DLC pedig csak többletpénzt hozna a konyhára.

Michal Nowakowski, a cég egyik felsővezetője egy nemrégiben tartott kérdezz-felelekben erről is beszélt. Elmondta, hogy a cég leáll a REDEngine használatával, s új technológiai magasságokba tervez emelkedni. Ez viszont gondot jelent a Cyberpunk 2077-nek, elvégre ezen a motoron fut még a Phantom Liberty is.

Nowakowski úgy fogalmazott, hogy ez egy „technológiai döntés” eredménye, a rajongóknak pedig ezzel együtt kell élniük. Végül külön kiemelte, hogy a Phantom Liberty emiatt az első és egyben utolsó kiegészítője lesz a Cyberpunknak. A döntésben nem játszottak szerepet a számok, hiszen ha azt vették volna figyelembe és nem a fejlődést, akkor természetesen egy második DLC elkészítése lett volna a legésszerűbb.

Ezt olvastad már?

Egyszerre két játék magyar szinkronját is készíti a SzinkronSarok – Hallgass bele!

×