Több felhasználó is azt állítja, hogy a reklámblokkolók használta miatt a Youtube szándékosan nehezíti meg a platform használatát. Igaz lenne?

2024.01.15. – Bizonyára már sokat hallottál arról, hogy a Youtube az utóbbi egy évben igen komoly háborút indított azok ellen, akik böngészős kiegészítővel próbálják eltűntetni a reklámokat az oldalról. Miközben tavaly számtalan adblocker használhatatlan lett, természetesen vannak olyan bővítmények, melyek még működnek, néhol némi kompromisszum mellett. A harcnak még tehát nincs vége, a Youtube pedig igyekszik keresztbe tenni azoknak, akik még mindig próbálkoznak.

Ha az elmúlt időszakban volt némi gondod a Youtube betöltésével, a videók lejátszásával, tapasztaltál bufferelést, akadást, vagy nehezen töltött be a videó, és a böngésződben még mindig fut valamilyen reklámblokkoló, akkor lehet, hogy pont ez a baj. Erre persze konkrét bizonyíték nincs, ám több felhasználó is ezt jelezte nemrég a Redditen. Egy felhasználó ráadásul videóval is bizonyította, hogy valószínűleg az adblocker használata miatt lassul be a rendszer. Sok kommentelő megjegyzi, hogy ő is ezt tapasztalta, de azt gondolta: az internetkapcsolattal van gond, ám más oldalak ilyenkor tökéletesen működnek.

Youtube started slowing video buffer with adblock enabled
byu/NightMean inyoutube

Nem éri meg

Ha a lassulás valóban a reklámblokkolók miatt van, és a Google szándékos akciójáról van szó, akkor egyre nehezebb lesz Youtube-ot nézni reklámok nélkül. Legalábbis akkor persze, ha nem vagyunk hajlandók előfizetni a Youtube Premiumra, ami reklámmentességet biztosít. A vállalat számára egyre fontosabb a reklámbevétel, amivel képes fenntartani ezt a hatalmas ökoszisztémát. Szóval a reklámokat elkerülők a jövőben is sok problémával nézhetnek szembe. Arról egyébként, hogy a Google szándékosan lassítja az oldal működését, már korábban is lehetett hallani, és úgy tűnik, a sok próba után most tényleg belekezdtek a lassításba. Ha azonban kiderül, hogy más okozza a zavart, akkor bizony nagy baj lehet a YT háza táján.

Ezt láttad már?

Képes vagy megkülönböztetni a valódi fotókat az AI generált képektől?

×