400 éves vérszopó szerepét osztották a Mátrix színészére, aki már Liam Hemsworth Geraltjához csatlakozik a Vaják most készülő évadában.

Gábor János

2024.01.13. – Oscar-jelölt színész csatlakozik a Netflix Vaják-sorozatának csapatához. A Henry Cavill helyett Liam Hemsworth-szel érkező folytatásban már találkozunk a 400 éves vámpír, Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy alakjával is, aki Geralt társa a harcban. A vérszopó szerepére a Mátrix sztárját, Laurence Fishburne-t nyerték meg – árulta el a Netflix a The Witcher hivatalos X-oldalán.

Regis egy erős vámpírt, aki kulcsszerepet játszott Andrzej Sapkowski Witcher-regényeiben. A karakternek nehéz fiatalkora volt, és ez súlyos nyomot hagyott a viselkedésén. A kegyetlenkedésből azután vett vissza, hogy kis híján megölte néhány ember. Ezután futott össze Geralttal, már csendes, visszafogott alakként, aki sebészi és borbélyi képességei miatt nagy tiszteletnek örvend. Szerencsétlen véget ért Vilgefortz keze által a The Lady of the Lake-ben, de meglepetésre visszatért a The Witcher 3: Blood and Wine bővítményben, és újra felbecsülhetetlen értékű barátnak bizonyult.

Ezért passzolhat a szerephez a Mátrix színésze

Bár Regisre a legkevésbé sem hasonlít, Fishburne ideális választásnak tűnik a megfontolt és okos, nyugodt vámpír szerepére, hiszen a személyisége hasonló, mint a Mátrix-filmek hajókapitányáé, Morpheusé, akit már el sem lehet képzelni, hogy bárki más alakítson. Mondjuk, Heny Cavillre is ezt mondtuk a Vaják kapcsán…

Forrás: Warner Bros.

A Witcher új évadában Liam Hemsworth mellett a visszatérő Anya Chalotrához, Freya Allanhez és Joey Bateyhez csatlakozik Laurence Fishburne. A nem kicsit félresiklott történet folytatása – a Netflix hivatalos leírása szerint – így alakul: „a harmadik évadot lezáró, kontinenst megváltoztató események után az új évad Geraltot, Yennefert és Cirit követi, akiknek egymástól függetlenül kell átverekedniük magukat a háború sújtotta fölrészen és annak számos démonján. Ha sikerül összefogniuk és vezetniük az egymáshoz nem passzoló csoportokat, amelyekben találják magukat, van esélyük arra, hogy túléljék a tűzkeresztséget és újra egymásra találjanak”.

Henry Cavill meg alaposan kiheverte a Vaják sorozatot:

Witcher után világháború: Henry Cavill így feledné a félrement sorozatot

×