A színésznek jót tett, hogy kiszállt a zuhanórepülésbe kezdett Witcher sorozatból – az új filmje történelmi és ismét Guy Ritchie-vel dolgozott.

Gábor János

2024.01.12. – Megint Guy Ritchie-vel forgatott Henry Cavill, de Az U.N.C.L.E. emberével ellentétben most igaz történetet dolgoztak fel, olyan ügynökökről, akik a II. világháború alatt keserítették meg a nácik mindennapjait. A sztori izgalmasabb már nem is lehetne: a Winston Churchill alapította Különleges Műveletek Parancsnoksága nevű titkos szervezet katonáiról szól. A munkájuk egyáltalán nem volt hivatalos és törvények sem igazán vonatkoztak rájuk: úgy hajtottak végre fű alatti akciókat Hitler megdöntése érdekében, ahogy akartak. Ha ismerős a sztori, az nem a véletlen műve: Quentin Tarantino ugyancsak erre az egységre hasonlító figurákkal tömte tele a Becstelen Brigantykat. Az a film egy remekmű, így Guy Ritchie és a Witcherből kiugrott Henry Cavill megközelítése valószínűleg semmiben sem hasonlít majd rá (azon kívül, hogy Til Schweiger ebben is szerepel) – elkerülendő a koppintás vádját.

Ezzel a filmmel feledné a Vaják-fiaskót

A The Ministry of Ungentlemanly Warfare-ből, annak ellenére, hogy a premierig csak pár röpke hónap van hátra, előzetest még nem kaptunk. II. világháborús hangulatú pillanatfotó viszont van, ami, ha jobban megnézzük, aligha a stábnak készült, emlékbe, mert túl gondos munka ahhoz, hogy csak egy hirtelen elsütött csoportkép legyen. Szerintünk lesz valamilyen szerepe a film történetében:

Érdekességképpen: az a II. világháborús ügynökség, amelynek az akcióiról a The Ministry of Ungentlemanly Warfare szól, nem csak Churchill érdeme. Úgy tudni, hogy a felállításában fontos szerepe volt a toborzással megbízott Peter Flemingnek is, aki a James Bond regényekkel világhírűvé vált író, Ian Fleming bátyja volt.

Vajon milyen történeteket mesélhetett a testvérének a vasárnapi ebéd közben?

Henry Cavill új filmje (ami előtt februártól közizgatással felérő táncot lejt Dua Lipával az Argylle-ban) Damien Lewis 2014-es sikerkönyvéből, a Churchill’s Secret Warriors: The Explosive True Story of the Special Forces Desperadoes of WWII-ból készül. Egy biztos: ezek a katonák mindennek nevezhetők voltak, csak úriembernek nem, ha nácik gyilkolásáról volt szó, amivel lényegében megteremtették a modern Black Ops hadviselés alapjait. Az IGN által kiszúrt forgatási fotók alapján Henry Cavill tengeri medvékhez méltó szakállal jelenik meg a filmben. Izgatottan várjuk, hogy mit hoztak ki a remek alapanyagból. A The Ministry of Ungentlemanly Warfare április 19-én érkezik a mozikba.

Henry Cavill közben ezen a gamer álomprojekten is dolgozik:

Tényleg készül a Warhammer 40,000 sorozat, Henry Cavill a fedélzeten

×