Az Amazon végül valóban végül sikeresen megállapodott a Warhammer 40,000 filmek és tévéműsorok készítéséről, amiben Henry Cavill is aktív szerepet vállal.

2023.12.19. – Sokat lehetett már arról hallani, hogy Henry Cavill hatalmas videojáték és szerepjáték-rajongó. Bár nagyon szereti a The Witchert is, végül a sorozatból kiszállt, így most több ideje van régóta dédelgetett projektekkel foglalkozni. Ezek közül az egyik pont egy évvel ezelőtt merült fel. 2022 decemberében a The Hollywood Reporter azt írta, hogy az Amazon a Games Workshop gyártásában készülő játék jogaival kapcsolatban már komoly tárgyalásokban van.

Nos, úgy tűnik, pontosan egy év kellett ahhoz, hogy ezek a tárgyalások befejeződjenek. Az Amazon és a Games Workshop megerősítette, hogy

a Warhammer 40,000-re épülő sorozaton és filmeken dolgoznak.

Warhammer?

Aki esetleg nem ismerné, a Warhammer elég széles univerzummal rendelkezik. A Warhammer 40,000 a brit Games Workshop játékkiadó futurisztikus fantasy-univerzuma, amelyre asztali szerep-és számítógépes játékok, valamint könyvek egész sora épül. A Warhammer 40,000 stratégiai játék 1987-ben jelent meg, és azóta nyolc kiadást ért meg. A játék a világ legnépszerűbb miniatűr hadijátékává nőtte ki magát, és számos más címet inspirált. A játék 40,000 évvel a jövőben játszódik, ahol az emberi civilizáció megállt a fejlődésben, és véget nem érő háborúban áll az idegenekkel és mágikus lényekkel, de a világ tele van különböző fajokkal. Henry Cavill egyébként köztudottan nagy Warhammer-rajongó, sőt figurákat is fest.

Megállapodás

Nemrég az Amazon egy hivatalos bejelentésben tette közzé, hogy az ismert játékból valóban film és sorozat is készül. Az Amazon kizárólagos jogot kapott a Warhammer 40,000-en alapuló filmek és sorozatok készítésére. Ez persze arra is alkalmas lesz, hogy esetleg új játékosokat vonzzanak be az asztali szerepjátékba.

A Games Workshop szerint forgatókönyvírók „elit csapata” fog össze, hogy kiváló történeteket írjanak az adaptációkhoz. Segítségükre lesz Henry Cavill is, aki executive producerként támogatja a projektet, sőt talán főszereplője is lesz valamelyik produkciónak.

Arra azonban ne számítson senki, hogy a közeljövőben Warhammer filmet láthat. Ahogy a Games Workshop megjegyzi, általában néhány évbe telik, mire eljutnak addig, hogy valami látni lehessen belőle. A részletek később jönnek, sajnos.

Ezt láttad?

Már biztos: kiszivárogtak az eredeti Wolverine képei, sőt, annál is több

×