Végre egy játék, amit vásárlás előtt mindenki kipróbálhat: minden platformon ingyenes próbaverziót kapott a Prince of Persia: The Lost Crown.

Bódi Dániel

2024.01.12. – A Prince of Persia: The Lost Crown valószínűleg nem fogja mindenki imádatát elnyerni, de a legnagyobb rajongók szívét egészen biztosan elrabolja majd január 15-én, amikor megjelenik szinte mindenre; PC-re, PS4-PS5-re, Xbox One és Series konzolokra, és Nintendo Switchre.

Jó hír azonban, hogy aki nem bír addig várni, vagy egy esetleges vásárlás előtt szeretné egy kicsit jobban megismerni az újdonsült főhőst, Sargont – aki ezúttal nem a herceg, hanem a Halhatatlanoknak nevezett harcos klán egyik tagja – az most, a megjelenés előtt napokkal tehet vele egy előzetes próbát – természetesen teljesen ingyen. Az új Prince of Persia demója elméletileg mától minden célplatformon tölthető, és alapos, nagyjából 30 perces betekintést enged a régi-új játékmenetbe.

Amit talán az indítás előtt mindenképp érdemes lehet tudni, hogy a Prince of Persia: The Lost Crown játékmenetében alig-alig mutat hasonlóságot a 2000-es évek kultikus The Sands of Time-trilógiájával, sokkal jobban egyezik a 2010-es Forgotten Sands PSP-s verziójával, ami egy klasszikusabb oldalnézetes akció-platformer volt. Ezt a Prince of Persia-receptet fűszerezték meg egy kis Metroidvaniával, jó néhány kreatív fejtörővel, kőkemény boss harcokkal, valamint egészen újszerű, de közel sem egyszerű platforminggal. Az első tesztek alapján mindez összességében remekül is sikerült: az OpenCritic oldalán 98 teszt átlaga alapján 87%-on áll.

A Prince of Persia: The Lost Crown január 15-én jelenik tehát meg, ha pedig tetszett, amit a demóban tapasztaltál, akkor jó, ha azt is tudod, hogy PC-n és Xboxon a Ubisoft+ szolgáltatás kínálatából is elérhető lesz, amivel közel 15.000 forinttal olcsóbban a történet végére érhetsz. A játék ára ugyanis kb. 20.000 forintban lett megállapítva, míg a francia játékszolgáltatás Xboxon 5000, PC-n pedig 5700 forintba kerül per hó. Ennyi idő alatt pedig kétszer is a végére érhetsz.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Tényleg bármikor elvehetik a digitálisan megvásárolt játékaidat?

×