Son and Bone címmel készül egy látványos akciójáték, ami az Elveszett Világot ötvözi a Doom brutális vérontásával – de csak PS5-ön játszhatunk vele.

Bódi Dániel

2024.01.12. – Csak remélni lehet, hogy a játékfejlesztésben még elég friss formációnak számító TeamKill Media következő játéka nem lesz olyan gyász, mint az első próbálkozásuk, ami simán 2023 egyik legrosszabb játéka lett. De csak az egyik, az ő szerencséjükre, a játékosok szerencsétlenségére a Quantum Errornál történtek nagyobb játéknak csúfolt katasztrófák is tavaly, de ettől függetlenül papíron hiába tűnik érdekes koncepciónak a sci-fi tűzoltó horrorszerű akció, a végeredmény pontosan olyan, mint a fingnak indult befosás: roppantul kellemetlen.

És épp ez rémiszt meg a frissiben bejelentett/bemutatott Son and Bone-nál is; az Elveszett Világon alapuló koncepciója tök érdekes, már-már izgalmas, sőt, még azt is rá tudnám fogni, hogy új Dino Crisis és Turok híján hiánypótló, de a csapat munkásságát ismervén nem lehet kétségek nélkül, őszintén várni az egyértelműen Doom nyomdokaiba lépő akciójátékra. Pedig a Son and Bone egyáltalán tűnik csúnyának, a Doomhoz hűen egész brutálisnak tűnik az akciója, és még az ellenfelek sem a szimpla ősgyík vonalon mozognak – legalábbis az alább linkelt előzetesében mindenféle elborult és torzonborz furcsaságra lövöldöztek.

Az biztos, hogy a történetet nem fogják túlbonyolítani, ami egy ilyen akció-orientált FPS-nél (na meg a fejlesztők jól körülhatárolható, de bizonyosan tovább fejleszthető képességeit ismervén) inkább pozitívum; a sztori szerint a helyi banditák megtámadtak egy farmot, így Sam Judge seriff elindul, hogy rendet rakjon közöttük, de a egy pillanattal később egy rejtélyes, dinoszauruszokkal teli világban találja magát. A cél mindössze, hogy őt irányítva túléljünk az ezer és egy bestiális halált rejtő ősvilágban, ahol minden bokorból valamilyen éhes és/vagy nagyon dühös dínóféle ugrik a nyakunkba, az pedig csak hab a tortán, ha közben megleljük a hazavezető utat is. A seriff természetesen nem marad komoly fegyverarzenál nélkül, de ha épp úgy hozza a szorult helyzet, akkor muníció híján a dínók leszakított agyarával segíthetjük őket át a másvilágra.

Megjelenés elméletileg idén, 2024-ben esedékes, de csak PS5-re érkezik, PC-s és Xboxos verzióról semmi hír.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A világ 11 legjobb játéksorozata, aminek még SOSEM volt rossz része

×