Egy kanadai online bolt oldalán tűnt fel a Playstation 5 V2 elnevezésű kontrollere, ami bizony több újítást is tartogat a játékosoknak. Ha tényleg jön.

2024.01.11. – Nagyon érdekes, hogy az utóbbi időben rengeteg szabadalom bizonyította, hogy a Sony keményen dolgozik a PS5 DualSense kontroller továbbfejlesztésén. Most úgy tűnik, valamikor érkezik egy úgynevezett V2-es verzió, amit véletlenül leplezett le a kanadai Walmart online felülete. A kiszivárgott oldal persze már eltűnt, de mint tudjuk, az internet nem felejt.

Az új PS5 V2 Dual Sense kontrollerről elég sok minden kiderült, legalábbis ami a cikkszámát és az árát illeti. Sajnos a belső tulajdonságokról keveset tudtunk meg, amit viszont igen, az biztató. A vezérlő 1000039935-ös modellszámmal és a 17668451 webkóddal szerepelt az oldalon, és 89,99 dollárba került. Ez nagyjából 31 ezer forintot jelent, ami jó hír, mert az eredeti DualSense is nagyjából ennyire került megjelenéskor. Mostanában nálunk az alapkontroller ilyen 25-26 ezer forint körül kapható.

A Walmart szivárgása szerint az új vezérlő DualSense töltőállomással együtt jelenik meg, és sokkal nagyobb akkumulátor van benne, mint a sima verzióban. Ha minden igaz, 12 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, amivel bizony sokáig lehet csapatni a játékokat. Ettől függetlenül a mérete megegyezik a korábbi modellével.

Valamelyest egyébként számítani lehetett arra, hogy a konzolok megújítása után a kontroller is új verziót kap. Gyanús is volt, hogy novemberben az összes DualSense kontroller hihetetlen akciós volt a Black Friday alatt, valószínűleg azért, hogy kiürítsék a készletet. A különleges kiadású kontrollerek, mint a Spider-Man DualSense vagy a Hogwarts Legacy DualSense, nem szerepeltek az akciókban.

Nos, a már ismert alapfunkciókon kívül egyelőre úgy tűnik, hogy csak az akku-idő lett megnövelve a V2-es verzión. A termék véletlenül idő előtt került ki, szóval a bejelentés valószínűleg a következő napokban várható. Persze az is előfordulhat, hogy sosem jelenik meg, és jól át lettünk verve. Hamarosan kiderül.

Ezt láttad már?

6 tuti tipp, amit ha megfogadsz sokkal jobb lesz a játék Windowson

×