CS2

Teljes káoszba fulladt az első Counter-Strike 2 Major kvalifikációja

2024.01.10. – A Counter-Strike 2 megjelenésével lezárult a korábbi, CS:GO éra. Ahogy arra számítani lehetett, a Valve nem is várt ki olyan sokáig, hogy bejelentse az első, nagyobb versenyeket. Már 2023 márciusában megtették ezt, amikor mindössze néhány ezer szerencsés próbálhatta ki az újdonságokat. A rendezésért a PGL gárdája felel, a nevükhöz már több, korábbi nagy esemény is fűződik. Az offline eseménynek Dánia ad otthont, egészen pontosan a koppenhágai Royal Arena. Az összdíjazásra sem lehet panasz, összesen 1 millió 250 ezer dollárt gyűjthetnek be a játékosok. A tét tehát nem kicsi.

A március 17-én kezdődő összecsapásokra január nyolcadikán kezdődtek meg a kvalifikációk. Ezek még teljesen nyílt, online selejtezők, így rengeteg aggodalmat vetettek fel a közösségben. Egyrészt sokan a sub-tick rendszer állapota miatt is aggódtak, hiszen interneten keresztül sokkal inkonzisztensebb, mint LAN körülmények között. A másik sarkalatos pont a csalások és különféle bugok, glitchek kihasználása volt. Úgy tűnik, hogy egyik félelem sem volt teljesen alaptalan, több érdekes klip és jelenet is befutott az elmúlt napokban.

Teljes káoszba fulladt a Counter-Strike 2 Major kvalifikációja

A fenti Twitter videóban egy kiemelt esetet láthatunk. a Movistar és a „Never More” meccséről. A Never More csapattagok kifejezetten friss fiókokkal, kevés órával, ám ennek ellenére hibátlan skillekkel rendelkeztek. Később beigazolódott a gyanú, valóban több csaló játékosból állt össze a csapat, így végül a Movistar juthatott tovább az utólagos diszkvalifikáció után.

Hiba lenne azt hinni, hogy ez volt az egyetlen ilyen eset. A fenti összeállításban az elmúlt néhány nap csalás-gyanús jeleneteiből szemezgethetnek a kíváncsi felhasználók. A kvalifikációk első napján, január nyolcadikán ráadásul a verseny lebonyolításáért felelős felület is bemondta az unalmast, mely szintén rengeteg problémát szült. Igazi káosz alakult tehát ki a Counter-Strike 2 Major kvalifikációk első hetében, remélhetőleg a folytatás már gördülékenyebb lesz.

Arpi

Korábbi cikkek

Ennyire beteg és furcsa horrorjáték 10 évente, ha megjelenik

Bódi Dániel 2024.02.02. - Bár magyar fordításban sosem jelent meg John W. Campbell Jr. 'Who…

4 óra telt el azóta...

Ez jól kezdődik: baj van a Galaxy S24 kijelzőjével – a Samsung is elismerte

Gábor János 2024.02.02. - Elég hamar kiderült egy zavaró, de nem megoldhatatlan probléma a Samsung…

6 óra telt el azóta...

A TOTY Messi-fiaskóval kinyírta az FC 24-et az EA Sports

2024.02.02. - Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az…

6 óra telt el azóta...

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

A Netflix 2024-ben sem lazsál: legalább 93 olyan okot ad rá, miért érdemes előfizetni a…

6 óra telt el azóta...

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

2024.02.02. - A Warzone fejlesztői időről időre új dolgokkal, mechanikákkal dobják fel a meccseket. A…

6 óra telt el azóta...

Ha ezt bevezeti a TikTok, mindenki reklámszereplő lesz a platformon

2024.02.02. - Nagyon meg lennék lepve, ha 2024-ben még magyaráznom kellene, mi is az a…

7 óra telt el azóta...