A legújabb borítások PlayStation 5 Slim modellekre is elérhetővé válnak. A Sony konzolja még gyönyörűbben mutat majd a nappaliban.

Gábor János

2024.01.10. – A legújabb PS5 cover gyűjtemény a Las Vegasban zajló CES 2024 szórakoztatóelektronikai kiállításon tűnt fel fizikai valójában a Sony standján – vette észre a Notebook Check. A helyszíni fotóriport szerint a sorozat neve az ősszel bejelentett Deep Earth Collection, amiből két szín már november körül elérhetővé vált (egyes piacokon) az addig kiadott kontrollerekre és konzolokra. Immáron nem csak az hivatalos, hogy mindhárom árnyalat megjelenik, hanem az is, hogy a kollekciót a szintén ősszel bemutatott Slim modellekre ugyancsak ráhúzhatjuk.

Forrás: Notebook Check

A fémes felületű PS5 konzolok Volcanic Red, Cobalt Blue és Sterling Silver színben pompázhatnak – ha az ember költ rá egy kicsit pluszban, mert eleve ilyen színekben nem vásárolható meg a konzol. A cover kollekció a CES-en elhangzottak szerint 55 dollár, vagyis úgy 19-20 ezer forint körüli alapáron lesz elérhető, és

a most demonstrált három színen felül további árnyalatok is meg fognak jelenni hozzá a jövőben.

A jelek szerint a Sony tartja magát a pár hónappal ezelőtti ígéretéhez, amikor azt mondta, a matt fekete szín és a Deep Earth Collection 2024 elejétől válik széles körben is elérhetővé. Igaz, a Notebook Check szerzője megjegyzi: további információ nem hangzott el a dizájn megjelenésének idejéről, ami némileg emlékeztetett a tavalyi CES-re, amikor a Sony bemutatta a Project Leonardo keretében készülő akadálymentes kontrollert – szintén dátum nélkül. Az Access Controller csak nemrég vált elérhetővé, de egy túl sok fejlesztést nem igénylő színskála esetében talán nem kell ugyanennyit várni.

A látottak alapján egyébként valószínű, hogy csak az optikai meghajtóval rendelkező modellekre lesz elérhető az új cover kollekció, hiszen a digitális konzolhoz külön kapható később rászerelhető disc drive, így nem csak a borításokból, hanem ebből az alkatrészből is egy csomót kellene raktáron tartania a Sonynak, minden egyes színváltozatból, ami aligha érné meg neki anyagilag.

Ezt a PS5 perifériát is a CES-en mutatta be a Sony:

A Sony lerántotta a leplet a legújabb, VR-ra hajazó szemüvegéről

×