A Sony a CES 2024-en bemutatott egy teljesen új, a PSVR-ra hajazó fejest. Annyi a különbség, hogy ezt kreatív munkákhoz szánják és önállóan is használható.

2024.01.09. – A napokban. került megrendezésre a CES 2024, ahol óriás techvállalatok egy halom új fejlesztést mutattak be. Az MSI például lerántotta a leplet egy új handheld konzolról, amivel ők maguk terveznek belépni a piacra. Ezzel a ROG, illetve a Lenovo nyomdokaiba lépve. Természetesen egy ilyen nívós eseményről a Sony sem maradhatott le, s ahogy az kell, ismét nagyot alkottak. Bejelentettek egy teljesen új, speciális headsetet, aminek még hivatalosan nevet sem adtak.

Egy új munkaeszköz

A PSVR2-re hajazó szürke eszköz mellé jár kontroller is, vagyis aki azt mondja, hogy a Sony egyszerűen csak lemásolta a VR-szettet, nem téved hatalmasat. Ez a kütyü azonban egy XR fejre csatlakoztatható kijelző lesz. Funkciójának célja pedig, hogy „térben tudjunk vele tartalmat létrehozni„. Ezt szó szerint így fogalmazta meg a Sony a prezentációjában. A VR-tól az teszi megkülönböztethetővé, hogy a kontrollerek ezúttal nem szimmetrikusak. Az egyiket úgy kell markolni, mint a PSVR2 kontrollerét, a másik viszont egy gyűrűre hasonlít. Az új eszközt olyan tartalomgyártóknak, vagy művészeknek ajánlja a Sony, akik térben dolgoznak. Legyenek ezek mérnöki feladatok, 3D „szobrászat”,  az új XR headset jó barátjuk lesz munka közben. Árcédulát még nem kapott a masina (erre azért lehetett számítani, hiszen még neve sincs), de a Sony azt ígéri, hogy már 2024-ben elérhető lesz.

sony

A headsetet a Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2 hajtja, amit a CES kezdetekor jelentettek be. Ez azt jelenti, hogy ez egy önálló eszköz, amelynek működéséhez nincs szükség számítógépre. Ez a chip kettős 4K OLED mikromegjelenítőt hajt meg. A Sony vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida azt mondta, hogy „éles megtekintési élményt” és „intuitív interakciót biztosít” a 3D-s tervezéshez. Remélhetőleg a héten még többet hallunk és láthatunk az új eszközből. A Sony szerint a harmadik féltől származó kreatív alkalmazások segítségével igazán nagyszabású munkákra is képes lesz a fejes. Abban bíznak, hogy a jövőben a legtöbb olyan programmal kompatibilissé tudják tenni, amik hasonló kreatív feladatokat látnak el.

Ezt olvastad már?

Íme az ÖSSZES új Netflixes film, ami 2024-ben érkezik a kínálatba

×