A Palworld a Pokémonokkal kapcsolatos titkolt gyermekkori vágyunkat hozza el idén januárban.

2024.01.10 – A Palworld már most hatalmas érdeklődést váltott ki a játékkedvelőktől azzal az ígéretével, hogy a Pokémon-szerű lényeknek megadja az egyetlen dolgot, ami talán mindig is hiányzott tőlük: a fegyvereket. A játék még meg sem jelent, de már lázban tartja a Steam felhasználókat. A Palworld lett ugyanis az egyik legtöbb kivánságlistára tett játék, alig több mint egy héttel a megjelenése előtt. A Pocketpair sajtóközleménye szerint a játék elérhető lesz a Game Pass-on is, a megjelenés napján. Azonban a fejlesztők tovább feszítik a húrt, ugyanis egy új előzetest is elküldtek, amely betekintést nyújt a játék fő gonosztevőinek táborába.

Mi lehet a népszerűség oka?

Bár a játéknak semmi közze a Pokémonhoz, mindenki számára egyértelmű, hogy a szörnyek kinézete és egyáltalán a világ nagyon hasonló. A Pokémonszerű lényeknek (Palmok) fegyvert adni persze egy újszerű és izgalmas ötlet. A koncepció egy új dimenziót nyit, mivel az ártalmatlan és aranyos lények hirtelen képesek lesznek igazi fegyverek használatára, amitől minden harc sokkal látványosabb lesz. Fontos megjegyezni, hogy bár ezek a lények emlékeztethetnek minket a Pokémonokra, valójában semmi közük nincs hozzájuk. A Palworld lényei csak hasonlítanak rájuk vizuálisan vagy funkcionálisan, de teljesen más koncepció és világ részei.

A Palworld lényei saját, egyedi tervezésű és létrehozott lények, amelyek különböznek a hagyományos Pokémonoktól a megjelenésben, tulajdonságokban és képességekben. Bár inspirációt meríthetnek a Pokémonok világából, teljesen más játékbeli célokat és funkciókat szolgálnak. Azonban a megközelítés még így is érdekes lehetőségeket rejt magában a játékmenet szempontjából is. A fegyverekkel felszerelt Pokémonok új stratégiai lehetőségeket kínálhatnak a harcok során. Ez által egy teljesen új dinamikát hozhat létre a játékban, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy más módon közelítsék meg a küzdelmeket, a megszokotthoz képest új stratégiát alkalmazhassanak a győzelem érdekében. Emellett ez a koncepció kíváncsiságot szül, hogyan változtatja meg ez az újítás a játékmenetet és a Pokémonok világát.

 

A Palworld azonban egy új irányt is fel fog vonultatni. A nyílt világú túlélési játékban összegyűjtheted és kiképezheted a szörnyeket, hogy együtt harcoljanak veled, segítsenek az épületek építésében és az erőforrások gyűjtésében. Viszont mindennek mi a hátulütője? A haverjaidat nem csak áthívhatod egy kis hétvégi kisegítésre, elvégre rád gyűlt a sok ház körüli munka, hanem a korábban megépített gyáraidban, rabszolgamunkára helyezheted őket, és „halálukig” fognak dolgozni neked.

Ebből is jól látható, hogy a készítők elsősorban a többjátékos módot részesítik előnyben. A sok pozitív információ mellett a Palworld induláskor 32 játékost támogat majd. Azonban ígéretet tettek arra, hogy folyamatosan frissítik a játékot új tartalommal töltik fel – így bátran mondhatjuk a januárban szerzett új barátainknak lesznek még kihívói a jövőben. A Palok kalandjai január 19-én érkezik.

Forrás: Dexerto

Ez még érdekelhet:

Tényleg bármikor elvehetik a digitálisan megvásárolt játékaidat?

×