Smolder a Riot Games kasszasikerének, a League of Legends-nek az új karaktere. Viszont már megjelenése előtt át kellett őt dolgozniuk a fejlesztőknek…

2024.01.10. – Az új esztendő bizony a League of Legends háza táján is beköszöntött. Egy igencsak zsúfolt 2023-at hagyott maga mögött a Riot Games, az idei idény viszont még mozgalmasabbnak tűnik. A Summoner’s Rift például hatalmas átalakításon esik át, több új játékelem is bevezetésre kerül. Ezek mellett persze fokozott figyelmet kap majd az esport szakág, ebből fakadóan pedig a karakterrepertoár is bővül. Ráadásul máris az év elején, a fejlesztőcsapat ugyanis bejelentette, hogy egy új lövész érkezik hamarosan. Tematikáját tekintve ezúttal most elrugaszkodunk a humanoid karakterektől és ismét a varázslények csoportja kerül előtérbe. Smolder ugyanis egy fiatal sárkány lesz, akinek játékmenetéről már le is rántották a leplet.

 

Ő is egy olyan karakter lesz, aki a játék előrehaladásával egyre erősebb és erősebb lesz. Persze, ez a tárgyrendszer miatt elmondható minden karakterről, de Smolder esetén ez hatványozottan igaz. A Q képességén halmozni kell majd a jelzőket, s minél többet szerzünk belőle, annál erősebb lesz a támadás. Ezek a jelzők nem fognak elfogyni, állandóan halmozhatjuk majd a meccsek során.

„Új év új én”

A kis sárkány egyébként egy kellemes, aranyos dizájnt kapott. Ezúttal nem a megszokott „edgy” vonalat követte a LoL fejlesztőcsapata. Kellemes felüdülés ez, néha jót tesz, ha elrugaszkodunk kicsit a sötét, melankolikus iránytól. Lesz még idén erre példa, hiszen jön az Arcane 2. évada, ami több ponton is kielégíti majd a „darkos” igényeket. Ám aranyos grafika ide, vagy oda, a játékosok nem voltak elragadtatva Smolder modelljétől.

Riot

A régi verzió

Smolder

Az új verzió

Ennek egyébként az volt az oka, hogy véleményük szerint a Riot Games nem vette túl komolyan annak részleteit. Smolder arca a játékon belül elnagyolt volt és homályos. Sokan a 2020-as Sonic mozihoz hasonlították Smolder helyzetét. Egy kiváló alapanyag, de gyatra kivitelben. Ahogy Sonic esetén, úgy itt most Smolder esetén is megemberelték magukat a készítők és relatíve gyorsan orvosolták a helyzetet. Így tehát a League of Legends még meg nem jelent hőse az, aki a játék történetében a leggyorsabban kapott vizuális frissítést. Szegény Shyvana meg már évek óta vár hasonlóra…

Ezt olvastad már?

Íme az összes játékból készülő film és sorozat, ami 2024-ben érkezik

×