Anime, fantasy, sci-fi, folytatódó nagy franchise-ok, visszatérő animációs legendák jönnek streamingre és persze a mozikba. Mutatjuk!

Gábor János

2024.01.09. – Nem panaszkodhatsz, ha rajongsz az animációs filmekért: 2024 a Te éved lesz, mert olyan nagy történetek folytatódnak (vagy éppen kapnak előzményt), mint a Kung Fu Panda, az Agymanók és A gyűrűk ura. Bemutatkozik továbbá az animációs műfajban a Transformers franchise és lesznek teljesen új, egyedi sztorik is, amikre érdemes figyelni idén. Kezdjük az utóbbiakkal!

Maboroshi – Az illúziók gyára

Japánban már vetített, de hamarosan a világ nagyobb részén is elérhető lesz, streamingen. A rövid tartalom: Egy gyárban történt robbanást követően – ami rejtélyes módon megfagyasztja a várost az időben – két diák találkozik egy titokzatos, elvadult gyermekkel, aki elszabadít egy rakás indulatot és érzelmet, alaposan és még jobban felforgatva ezzel a világukat.

Itt lesz látható: Netflix

Ekkor jön: 2024. január 15.

Orion és a sötétség

A Dreamworks újdonsága tanulságos, de könnyed és vicces kalandnak ígérkezik. Orion egy fiatal fiú, aki fél a magasságtól, a háziállatoktól, és akit majdnem katatón állapotba hoz a – szerinte – legnagyobb veszély: a sötétség. A Sötétség elviszi Oriont egy éjszakai kirándulásra, hogy bebizonyítsa a fiatalnak, hogy az egyetlen dolog, amitől félni kell, az maga a félelem.

Itt lesz látható: Netflix

Ekkor jön: 2024. február 2.

A Tigris tanítványa

Itthon a moziműsorban is feltűnhet – legalábbis a Mafab szerint, de a hivatalos IMDb lapján látható plakát szerint az USÁ-ban Paramount+-os premierje lesz. Ha így van, nálunk valószínűleg a SkyShowTime-on kell majd keresni. A sztori: Tom csak egy átlagos srác, aki akaratán kívül csöppen egy számára ismeretlen világba, miután megtudja, hogy a nagymamája, aki egy csatában elesik, egy főnixtojás őrzője. Tomra hárul a feladat, hogy átvegye a nehéz örökséget, de nem marad segítség nélkül. Váratlanul felbukkan Hu, a tigris, aki tanítványává fogadja, és átadja neki az ősi mágia minden titkát. Az újabb veszély nem várat magára és további segítőkben sem lesz hiány, hiszen csodálatos és mágikus lények érkeznek, akik emberi alakot öltve veszik ki a részüket a küzdelemből.

Itt lesz látható: ?

Világpremier: 2024. február 2.

Kung Fu Panda 4.

Po újabb kalandja: a panda készen áll arra, hogy visszavonuljon a Sárkányharcos szerepéből, és inkább spirituális vezető legyen. Ezt követően ki kell képeznie utódját, egy Zhen nevű rókát. Új fenyegetést jelent azonban egy Kaméleon nevű gonosztevő, aki képes visszahozni a múltbeli ellenségeket.

Itt lesz látható: mozi

Világpremier: 2024. március 21.

Garfield

Na, ez egy furcsa balhék övezte mozi, mert a Garfield eredeti hangja Chris Pratt, akit mostanában politikai nézeteiért és azért is támadtak, hogy vacak teljesítményt nyújtott a The Super Mario Bros-ban. Ez nálunk, magyar hanggal úgysem jön át, szóval bízzunk a legjobbakban! A sztori nem rossz: Garfield egy vad kültéri kalandra indul, miután váratlanul találkozik rég nem látott apjával, Vic-kel. Garfield és Ubul kénytelen elhagyni a kényelmes életet, hogy csatlakozzon Vichez egy vidám, nagyszabású rablásban.

Itt lesz látható: mozi

Világpremier: 2024. május 24.

Agymanók 2.

Pete Docter és Ronnie Del Carmen 2015-ös Agymanók (Inside Out) című rajzfilmje hatalmas sikert aratott – teljesen méltán. Az animációs mese az emberi elme legismeretlenebb tájaira, az érzelmek világába kalauzolt bennünket. Hamarosan jön a folytatás! A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser, és ez máris épp’ elég oknak tűnik arra, hogy Derű, Bánat, Harag, Undor és Majré kemény napok elé nézzen.

Itt lesz látható: mozi

Világpremier: 2024. június 13.

Gru 4.

Minden idők legfélelmetesebb és legszerethetőbb főgonosza, Gru visszatér, és persze vele vannak nélkülözhetetlen segítői, a Minyonok is. Ennél többet nem igazán lehet tudni a hullámzó minőségű, de azért végig szórakoztató trilógia folytatásáról. Az eredeti hangok (Steve Carell, Kristen Wiig) visszatérnek, és reméljük, hogy ez a remek magyar szinkronszínészekre (Scherer Péter, Nemes Takách Kata) is igaz lesz!

Itt lesz látható: mozi

Világpremier: 2024. július 4.

Transformers One

Bizony, új Transformers animációs film a láthatáron, ráadásul nem sorozat, hanem egész estés mozifilm lesz! A történet a Cybertronon játszódik, az Autobotok és az Álcák otthonában. Az események állítólag Optimus Prime és Megatron kapcsolata körül bonyolódnak majd. Az eredeti hangokat olyan sztárok prezentálják, mint Scarlett Johansson, Jon Hamm, Chris Hemsworth és Laurence Fishburne.

Itt lesz látható: mozi

Világpremier: 2024. október 10. (via IMDb)

The Wild Robot

Teljesen más stílusú robotos történet. Egy hajótörés után Roz, az intelligens robot egy lakatlan szigeten reked. Hogy túlélje a zord környezetet, kapcsolatot alakít ki a sziget állataival, illetve gondoskodni kezd egy elárvult lúdbébiről. A sajátos sci-fi mese a Dreamworks munkája – reméljük hozzák majd a megszokott magas színvonalat! Erre minden esély meg is van, hiszen az a Chris Sanders az író-rendezője, aki korábban a Lilo és Stichen, az Így neveld a sárkányodat filmeken, valamint a Croodékon és az eredeti Mulanon is dolgozott.

Itt lesz látható: mozi

Világpremier: 2024. szeptember 20. (via IMDb)

A Gyűrűk Ura: A Rohirrimek háborúja

Ez egy animációs fantasy film – várhatóan anime stílusban, hiszen a műfaj elismert alkotója, Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell, Blood) rendezi, Phoebe Gittins és Arty Papageorgiou forgatókönyve alapján. A történet nem az ismert filmek rajzfilm feldolgozás lesz, hiszen J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura című regényének mellékleteiből merít. Ezeket a szerző sosem bontotta ki (sajnos), pedig rengeteg lehetőség volt bennük. A Rohirrimek háborúja a Helm Szurdok eddig soha el nem mondott története lesz, és több száz évvel játszódik A király visszatér nagy háborúja előtt. A főhős az erőd alapító-névadója, Helm Hammerhand, Rohan királya lesz, aki vérzivataros éveket töltött el a trónon.

Itt lesz látható: mozi

Világpremier: 2024. december 13.

Lesz itt bőven felnőtt rajzfilm – de korhatáros poénokat nem csak ezekben találni:

Gyerekkor OFF 2. – A legdurvább felnőtt poénok „ártatlan” rajzfilmekben

×