A rajzfilmek óriási poénokkal kacsintanak ki a felnőtt nézőkre, akik ott ülnek a gyerekkel a tévé előtt. Íme még egy adag a legjobbakból.

Gábor János

2024.01.08. – Senki ne mondja, hogy 18 év felett nem érdemes meséket nézni! És nem csak azért, mert vannak kifejezetten felnőtt közönségnek is érdekes, kiválóan elmesélt rajzfilm sztorik, amiket együtt lehet nézni a gyerekkel. Nem-nem. Azért szintén érdemes levágódni a kicsik mellé a kanapéra, hogy kiszúrjuk a készítők korhatáros kikacsintásait. A mesék bővelkednek olyan poénokban, amelyeket felnőtt nézőknek szánnak, tudván, hogy a gyerekek semmit sem értenek belőlük. Ezzel viszont kínos helyzetbe is hozzák a szülőket (amin jól szórakozhatnak a rajzfilm gyártása közben), mivel egy akaratos gyerek nem fog engedni abból, hogy anyuék elmagyarázzák: mégis min röhögnek annyira. Na, ezek miatt is baromi kreatívnak kell lenni, amikor a kicsik elkezdik a kínzást a kérdéseikkel (köszi a segítséget, Bored Panda!):

Johnny Bravo

Johnny Bravo az amazonok szigetén kap sértő megjegyzést: az egyik óriás nő szűzként ajánlja fel emberáldozatként. Nem azon akad ki, hogy meg akarják ölni, hanem azon, hogy szűznek nézik.

L’ecsó

A mesében egy kis patkány („Apróséf”) válik egy konyhai dolgozó balfácán legfőbb segédjévé. Amikor a fiú éppen színt vallana a kis barátjáról egy kollégájának, utóbbi teljesen másra gondolt az alatt, hogy „Nekem… uh, egészen kicsi… van.”

Looney Toones

Tapsi hapsi és barátainak kisfilmjei mindig is bővelkedtek felnőtt kikacsintásokban, amelyeket a picik persze nem értettek, de a felnőttek… Ők remekül szórakoztak azon, hogy a lányborz csókjától miért telik meg vörös színnel, majd mered az égnek a fiúborz.

Hamupipőke

Íme egy bátor poén egy korai Disney produkcióból. Ha az 1950-ben készült mese idején még vastagon élő és a filmstúdiót vezető Walt ezt észrevette volna, repül az egész stáb. De nem vette észre. Naivan azt is hihetnénk, hogy a gyöngyfűzéssel bajlódó szorgos egerek pillanatképe csupán véletlenül néz ki úgy, mintha teljesen más golyókkal lennének elfoglalva (amelyek éppen kifelé tartanak, ugyebár), de túl sok ehhez hasonlót rejtettek már el a Disney mesékben ahhoz, hogy ez egy vizuális baleset legyen.

Verdák

Citrombuli… Ja. Nos, a Lemon Party két dolgot jelenthet valójában, és sejtjük melyikre gondoltak a rajzfilm készítői a tematikus buli felnőtt nézőkre kikacsintós poénjával. Biztosan nem arra a kanadai pártra, ami ezzel a névvel úgy beégett a szövetségi választáson, mint addig (és azóta) senki, hanem a 2000-es években azonos névvel működő pornóoldalra, amin kifejezetten idős embereket lehetett látni. „Óriási parti, igaz?”

Alice csodaországban

Csodaország, egy fenét! Ennyi varázsgombától bárki látna, még cifrábbakat is.

Három kismalac

Ha kisgyerekként észre is vetted a képet a háttérben, nem biztos, hogy el tudtad olvasni a feliratot, vagy, ha mégis lebetűzted, aligha tudtad, mit jelent a szó. De az első néhány angolóra után, vagy felnőtt nézőként ez a rajzfilm is kicsit más megvilágításba került…

Dexter laboratóriuma

Ez a rajzfilm nem egy felnőtt kikacsintással kedveskedett a nézőknek – epizódonként akár több is akadt, így igazi kincsesbánya ebben a sorozatunkban. Itt Dexter a vadonatúj asszisztensével beszéli meg a teendőket. Naiv gyerekként talán nem fogta fel, kit is sikerült felbérelnie. De ma már mind tudjuk.

Dexter: Igen, szeretném, ha táncolnál nekem.
Asszisztens: Oké, az plusz 50 dolcsi lesz.

Zootropolis

Mint a nyulak… „Persze én csak egy buta nyuszi vagyok, de azért elég jók vagyunk szaporodásban.”

Batman Beyond

– Elegem van a plázából. Elvigyelek egy körre?
– Jobban szereted azt a kocsit, mint engem.
– Ki beszélt itt autózásról?

És még néhány felnőtt poén az angolosoknak. Magyarra lefordíthatatlan, de ebből a válogatásból kihagyhatatlan darabok:

Boci és Pipi

Spongyabob

Harley Quinn

Baby Looney Tunes

Nézd meg a korábbi felnőtt poénos válogatásunkat is, ha még nem láttad:

Gyerekkor OFF – A legdurvább felnőtt poénok „ártatlan” rajzfilmekben (1.)

×