Tényleg sorozat készül két sikeres Sony videojátékból is. Bejelentették, hogy már írják a God of War és a Horizon forgatókönyvét is.

2024.01.09. – Több szempontól is nagyon érdekes volt a Sony konferencia a CES 2024 nevű technológiai eseményen. A japán vállalat többek között bemutatott egy új elektromos autót, egy új VR/AR headsetet, sőt többek között beszéltek a készülő videojáték-adaptációról is. Utóbbi azért is nagyon érdekes, mert régóta nem lehetett semmit hallani arról, amit korábban már pletykáltak. Nevezetesen, hogy élőszereplős sorozatot kapunk a God of War és a Horizon Zero Dawn alapján is.

CES 2024

A friss sajtótájékoztatón azonban ezzel kapcsolatban is kicsit megörték a csendet, bár sajnos igen szűkszavúan.  Megjelent Katherine Pope, a Sony Pictures Television Studio elnöke, majd megerősítette, hogy már készül a God of War sorozat, amit majd az Amazon Prime szolgáltatáson keresztül nézhetünk meg. Annak ellenére, hogy egy ideig nagyon nem volt sikere a játékadaptációknak, a Sony bebizonyította, hogy lehet ezt jól csinálni. Számtalan sorozatterv alapja a The Last of Us sorozat sikere, ami amúgy nemrég egy rakás díjat kapott. Ez kaput nyitott olyan filmeknek és sorozatoknak, mint a Tomb Raider, a Bioshock vagy a Borderlands.  Oké, de talán egyik készülő adaptáció kapcsán sem vagyunk annyira izgatottak, mint a God of War miatt.

Nem csak a God of Wart írják

A CES 2024-en a Sony a játékadaptációk sikerét is kiemelte. Tavaly a Gran Turismo film és a The Last of Us sorozat mellett a Twisted Metal adaptáció is megjelent, nem kevés sikerrel. Azonban nem tervezik, hogy a közeljövőben lassítanának. A Sony megerősítette, hogy az Amazon Prime-ra készülő God of War adaptáció írása megkezdődött, ahogy a Netflixre érkező Horizon Zero Dawn adaptáció írása is.

Megjelenés és történet

Sajnos a Sony nem beszélt arról, hogy a God of War sorozat mikor érkezik, mivel a forgatókönyv írása még csak most kezdődött el. Így még valószínűleg éveket kell várnunk arra, hogy konkrétan láthassuk. A legkorábbi tipp az 2026 vége lehet. Ami a történetet illeti, a sorozat a 2018-as God of War játék történetét dolgozza fel, vagyis azt, amikor Kratos szembeszáll az északi mitológia isteneivel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a sorozatban minden úgy lesz, ahogy a játékban. A sorozat szereposztását még nem jelentették be, de van egy ember, aki kristálytisztán jelezte érdeklődését a főszerep iránt: Kratos játékbeli szinkronszínésze, Christopher Judge. Remélhetőleg most, hogy az írás már elkezdődött, többet fogunk hallani az epizódok rendezőiről és a szereplőkről.

Ezt láttad már?

Íme az ÖSSZES új Netflixes film, ami 2024-ben érkezik a kínálatba

×