Elsőre (és másodikra is) teljesen idióta ötletnek tűnik a legősibb WC-gyártó okosülőkéje, de nem az az egyetlen előnye, hogy dumálhattok közben.

Gábor János

2024.01.09. – Egyes vállalatok monitorokat, tévéket vagy mesterséges intelligenciával működő laptopokat visznek a CES-re. Mások meg olyan vécéülőkét, amivel beszélgetni lehet – osztotta meg az endgadget. Az oldal szerint a 151 éves Kohler fürdőszobai berendezéseket gyártó vállalat a héten zajló, Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai show-n mutatja be a PureWash E930 Bidet-ülőkét, ami – bizton állíthatjuk – annyira okos, mint előtte egyetlen másik WC-ülőke sem. A tartozék a legtöbb WC-re illeszkedik, és a buta vécét Alexa- vagy Google asszisztens-kompatibilis okosvécévé alakítja.

Minek?

A Kohler szerint a PureWash E930 Bidet Seat „a személyes tisztálkodás frissességét nyújtja egy karcsú, alacsony profilú kialakításban”. Még jó, 2149 dolláros (kb. 740 ezer forintos) áron, de ennyiért legalább pénzt – és telepítési gondokat – takaríthatunk meg vele. Nem tudjuk mire céloznak ezzel, de egy olyan gyártónak, amelynek az okosülőke még csak nem is a legdrágább terméke ebben a kategóriában (2,8-3,5 millió forintos WC-deszkáik is vannak), kénytelenek vagyunk elhinni.

Mit tud az okos WC-ülőke?

A PureWash E930 kéz nélkül nyitja és zárja a fedelet, amikor mozgást érzékel. Öntisztító üzemmóddal rendelkezik – beépített UV-fényt használva. Az Alexa vagy a Google Home segítségével az intelligens ülőkét kéz nélkül vezérelheted, ami nem kis luxus a fürdőszobai felszereléseknél. Az Amazon és a Google hangasszisztensei a parancsodra bekapcsolhatják a légfrissítőt, a hősugárzót vagy az UV-tisztítást is.

Forrás: Kohler

Az elülső és hátsó mosási módokat támogató tartozék fűtött üléssel és két programozható előbeállítással rendelkező távirányítóval rendelkezik. A WC automatikusan bepárásítja a csészét használat előtt – csak „a hatékonyabb öblítés érdekében”. A bidé mód vízhőmérséklete és nyomása mindeközben állítható, és választhatsz oszcilláló vagy pulzáló permetet, ha többféleképpen szereted, hogy alád spriccelnek.

Persze érzékeny hátsóra „lágy, kíméletes mosást” is ajánlanak (bár ezt inkább kisgyerekek miatt tették bele).

Az ülőke LED-világítással is rendelkezik, hogy hangulatos éjszakai fényt adjon, ha csak úgy állnál és néznéd. Az pedig már alap, hogy nem lehet lecsapni, így a párod és a szomszédod se ébred hangos csörömpölésre, amikor hajnalban kómásan leejted magad után a deszkát. Ha mindezek után úgy érzed, hogy a PureWash E930 nélkül többé nincs értelme a létezésnek, akkor fehér színben meg is rendelheted, a Kohler weboldaláról. Ja, a fekete kell? Akkor valahogy vissza kell tartanod a késztetést február végéig, mert az csak akkortól lesz elérhető.

Azért akadnak a CES-en értelmesebb dolgok is:

Asztali szintű GPU-val érkeznek az új AMD processzorok

×