Őrületes rekord került a Steam neve mellé ismét. A hétvégén többen használták a programot, mint valaha. Ez pedig minimum megsüvegelendő!

2024.01.08. – Amikor online játékáruházról, vagy közösségi launcherről van szó, biztos vagyok benne, hogy a legtöbbeknek a Steam ugrik be elsőként. A Valve platformja már 2003. szeptembere óta velünk van, így nem is csoda, hogy ennyire beleitta magát a köztudatba. Ám persze ehhez az is kellett, hogy stabil és jó szolgáltatást nyújtson a lancher, hiszen máskülönben elpártoltak volna tőle a felhasználók. Olyan játékok indíthatók innen exkluzívan, mint a Counter-Strike 2, vagy éppen a Dota 2. Az elmúlt majd’ 21 évben tehát még jól is pozícionálta magát a Steam. Már eddig is listavezetőnek számított, ám a hétvégén megdöntötte a platform a saját rekordját. Még sosem használták egy időben ennyien a programot.

A Steam ismét megdöntötte saját egyidejű felhasználói rekordját, ugyanis ezen a hétvégén 33 675 229-en használtuk a programot ugyan abban az időpillanatban.

Ez a Steam Database (január 7-én) közzétett becslései szerint magával hozott egy másik rekordot is. Ezalatt az idő alatt ugyanis 10 837 140 játékos jelentkezett be valamilyen játékba a platformon, ami újabb Steam rekordnak számít. A Valve tizenkét hónappal korábban állította be a korábbi rekordot, akkor 10 millióan indítottak el valamilyen játékot egyidejűleg. Úgy tűnik, hogy az év első teljes hétvégéje mindannyiunk számára kiváló alkalom arra, hogy frissen élvezzük az ünnepek alatt megszerzett játékokat. Na meg, hogy felfaljuk a maradék sütit, mialatt élvezzük a nyugalmat!

rekord

Gondolom senkit sem fog meglepni, hogy a hétvége listavezetői között megemlíthető a Counter-Strike 2 és a Dota 2 is. A CS 2 az első helyen áll, 1,2 millió egyidejű játékossal a 24 órás csúcson. A második helyen pedig a Dota 2, amelyre több mint 730 000 játékos volt kíváncsi. A PUBG: Battlegrounds több mint félmillió játékossal vette ki a részét a rekordból a hétvégén. Őt követi a Baldur’s Gate 3, közel 300 000 egyidejű játékossal. A top 10-be befért még a Call of Duty, a Team Fortress 2, a Rust és még a GTA V is.

Le a kalappal a Valve és a Steam előtt, hiszen ennyi idő után is képesek új magasságokba helyezni azt a bizonyos lécet.

Ezt olvastad már?

Gyerekkor OFF 2. – A legdurvább felnőtt poénok „ártatlan” rajzfilmekben

×