Hosszú várakozás után úgy tűnk, 2024 első felében végre megérkezik egy játék, amit imádni fognak azok, akik szeretik a túlélő horror műfajt.

2024.01.04. – A Capcom úgy tűnik, nagyon jól tette, hogy az elmúlt években olyan sokat foglalakozott a Resident Evil játéksorozat remake verzióinak kiadásával. A Resident Evil 4 Remake nem csak hogy 2023 egyik legsikeresebb játéka lett, de felélesztette a horrorjátékok egyik alfaját. Azt, amiben mászkálni, gyilkolászni kell és persze fejtörőket megoldani, egy igazán para környezetben. Ebben leginkább persze az indie fejlesztők voltak az élen, de a AAA-s megjelenések még inkább előremozdították a fejlesztéseket.

Az biztos, hogy a horrorjátékok talán sosem voltak olyan népszerűek, mint mostanában, szóval most ajánlunk egyet, amit talán érdemes kívánságlistára tenni. A Nyctophile Studios fejlesztésében és kiadásában készülő, Unreal Engine 5 alatt futó játékáról már 2022-ben is jelent meg vaskos gameplay videó, a terv pedig az volt, hogy 2023-ban meg is jelenik. Ez elmaradt, ám a Steam oldala szerint 2024 első felében végre megérkezik PC-re, a PlayStation Store alapján pedig már január 25-én elindíthatjuk konzolon.

Ilyen lesz a Death Relives.

 

A Death Relives tulajdonképpen egy azték mitológiára épülő túlélő horrorjáték lesz, ami biztosak vagyunk benne, hogy merített némi ihletet az Amnesia sorozatból, egy csipetnyi Ethan Winters-féle Resident Evil fűszerezéssel. A leírás szerint ez egy FPS nézetű túlélőhorror akció-felfedező játék, amiben egy rémálomszerű világba léphetünk be, ahol a cél túlélni, miközben rég elfeledett azték istenek üldöznek. A játékban valós történelmi helyszíneket is láthatunk az azték mitológiából, és lesznek egyedi harci és lopakodó mechanikák. Itt egy hosszú gameplay, ami viszont még 2022-ben készült:

 

A Death Relives PC-s megjelenési dátuma jelenleg még nem ismert, ám ahogy írtunk a PlayStation Store elég pontosan árulkodik róla. Ha szereted az ilyen horrorokat, akkor mindenképp érdemes a kívánságlistára tenni.

Ezt láttad már?

Még mindig pörög a torrent – A kalóznézők imádták a Disney sorozatait 2023-ban

×