Történelmi győzelmet aratott az a gamer, aki befejezte a Tetris NES verzióját, ezzel bebizonyítva, hogy még sincs lehetetlen.

Gábor János

2024.01.04. – Senki sem hitte volna, de megtörtént a csoda: a Nintendo rendszerre 1989-ben kiadott Tetris 157. szintjét is befejezte egy hős gamer, aki ezzel végképp’ bebizonyította, nincs olyan, hogy lehetetlen, és a játék tényleg legyőzhető. Az eredményre nem kevesebb, mint 34 évet várt a világ gamer közössége – ez több mint a háromszorosa annak az időnek, amióta a játékos egyáltalán a világon van és lélegzik.

Blue Scuti még kósza gondolat se volt (és könnyen lehet, hogy ez a szüleiről is elmondható), amikor megjelent NES-re a Tetris, hiszen csak 13 éves.

A szemtelenül fiatal Tetris rajongó 40 perces, 1511 soros teljesítményt követően érte el a 157. szintnél megjelenő, ún. „kill screent”, ami a játék történetében eddig teljesen elérhetetlennek hitt magasságot jelent. Bár mesteri tudásról tett tanúbizonyságot, a blokkok színeinek glitchelésével neki is meg kellett küzdenie. Ez a Tetris rajongói körében ismert probléma bizonyos színkombinációkat érint, amelyek a játék egyes pontjain szinte láthatatlanná teszik a blokkokat, így alaposan megnehezítik, sőt, szinte lehetetlenné teszik a játék folytatását. Ez a glitch egy plusz komplexitási réteg, ami végül nem fogott ki a rettenthetetlen Blue Scutin: elérte a kill screent és lenyűgöző rekordot állított fel.

Forrás: aGameScout

A GameRant felidézi: a Tetris esetében sokan a 29. szintet tekintették a játék nem hivatalos végpontjának, mivel a blokkok felgyorsult süllyedése eddigre szinte kezelhetetlen. A legenda 2011-ben vált semmivé, amikor Thor Ackerlund elérte a 30. szintet. Később egy Cheez nevű játékos új stratégiája hozott még látványosabb eredményt: ő már a 100. szintnél állította be az új rekordot, és ezzel a Tetris világbajnokság (igen, van ilyen) képe is megváltozott, hiszen szinte minden játékos elkezdte alkalmazni a rolling nevű technikáját. De magasabbra senki se jutott. Aztán jött Blue Scuti. A kissrác méltán érdemelte ki a világhírt a 157. szint teljesítésével.

A Tetris maga meg akkora legenda, hogy film lesz belőle:

Miért van autós üldözés a Tetris film előzetesében?

×