Az AppleTV Youtube csatornáján jelent meg egy friss filmelőzetes, ami a Tetris című világsikert elért játékról szól. Pontosabban….

Az utóbbi időben egyre több videojáték-adaptáció készül, így talán az sem meglepő, hogy a Tetris alapján is készül feldolgozás. Az Apple azonban egy teljesen más módját választja a játékfeldolgozásnak, mint azt megszokhattuk. A Tetris ugyanis nem a játék világáról, hanem annak különös és kalandos létrejöttéről, valamint népszerűségének történetéről szól.

A Tetris története izgalmas és kalandos.

 

Talán kevesen tudják, hogy a világsikert elért Tetris története milyen izgalmas. A Tetris (oroszul: Тетрис) egy ügyességi és logikai videójáték, melynek első változatát az orosz Alekszej Leonyidovics Pazsitnov tervezte meg és készítette el az Elektronika 60 nevű számítógépre, míg az Orosz Tudományos Akadémia munkatársaként dolgozott Moszkvában. A játék végül 1984. június 6-án jelent meg a Szovjetunióban. A játék neve a görög tetra kifejezés (minden egyes elem négy részből áll) és Pazsitnov kedvenc sportja, a tenisz összevonásából ered.

„A játék, amit nem tudtál letenni, és a történet, amit nem tudtál. Tetris március 31-én az Apple TV+-on” – olvasható az előzetes leírásában.

Az Apple filmet tehát olyan igaz történet ihlette, amit talán valóban kevesen ismernek a játék kapcsán. Arról szól, hogyan kockáztatta az életét egy ember, hogy túljárjon a KGB eszén, és a Tetrisből világszenzáció legyen. És igen, ebben volt bőven akció, és belefér az autós üldözés is. Sőt: egy fontos magyar származású karakter, Stein Róbert is feltűnik majd a filmben, aki nagyban segítette a Tetris elterjedését.

Az biztos, hogy ritkán kapunk ilyen egyedi filmet, aminek középpontjában egy videojáték áll.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | Csodás indie újdonságot kapsz ajándékba az Epic Games-től

 

×