A Counter-Strike kapcsán legtöbbször a fegyverskinek kerülnek terítékre, pedig több méregdrága matricákkal is találkozhatunk.

2024.01.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a Counter-Strike Global Offensive Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még nem is sejtették, hogy micsoda lavinát indítottak el. A Steam raktárrendszerét segítségül hívva a játékosok nyithatnak, vehetnek, vagy épp cserélhetnek különféle fegyver, kés, kesztyű vagy épp ügynök skineket. Ezek értékét nagyrészt a közösség határozza meg, hiszen a nem annyira jól kinéző skineket vagy a kevesebbszer használt fegyvereken helyet kapó textúrákat egyértelműen olcsóbban szerezhetjük be. Counter-Strike 2-ben is megmaradtak ezek a tárgyak, hiszen a Valve frissítésként kezelte az új játékot.

Sokan azonban hajlamosak elfelejteni, hogy nem csak fegyver és kés skineket találhatunk a játékban. Mostanra már, zenekészleteket, ügynök skineket, kesztyűket vagy épp graffitiket is vásárolhatnak a játékosok. Szintén kihagyhatatlan tényezői a játéknak a matricák. Ezeket két nagy táborba oszthatjuk fel. Az egyikbe a Majorökhöz kapcsolódó matricákat találjuk, ám a Counter-Strike fejlesztői ezeken kívül is több, ötletes matricát tartalmazó virtuális kapszulát jelentettek meg az évek során. Bizony itt is találkozhatunk méregdrága példányokkal.

Közel 25 millió forintért cserélt gazdát egy Counter-Strike 2 matrica

A Counter-Strike 2 több matricája is borsos árcédulával rendelkezik. Itt nem beszélhetünk olyan egyediségről, mint a fegyverskinek esetében, egyértelműen a ritkaság határozza meg az árat. A Katowice 2014 Major alkalmából kiadott matricák különlegesek ilyen szempontból. Egyrészt a játék kezdeti időszakában jelentek meg, azaz a játékosok nem is vásárolták olyan nagy számban őket és rengeteget fel is ragasztottak akár még az alap fegyverekre is. Másrészt a közösség jelentős része szerint ezek a matricák néznek ki a legjobban az összes Major matrica közül, mely szintén felfelé tornássza az árakat. Szintén beleszólhat az árba, hogy feloszlott csapatról beszélhetünk-e, hiszen ebben az esetben több, hasonló minta sem várható.

Ennek a három faktornak köszönhetjük, hogy január 2-án 70000 dollárért cserélt gazdát az azóta már megszűnt iBUYPOWER csapat 2014-es, Holo matricája a Buff163 oldalon. Ez forintban kifejezve közel 25 millió forintot takar, ám a vevő nagy eséllyel befektetésként tekint rá. 2014-ben néhány centért, dollárért hozzá lehetett jutni ezekhez a matricákhoz, így bizony nem sok jobb befektetés létezik ezeknél.

Ezek a Counter-Strike 2 legnagyobb hibái a profik szerint – RMR káosz?

×