Január közepétől kezdődnek a Major kvalifikációs meccsek. A Counter-Strike 2 messze nem hibátlan, a profik három hiányt is kiemeltek.

2024.01.02. – Január második felétől kezdetét veszik a Counter-Strike 2 Major RMR kvalifikációi. Több állomást is végigizgulhatnak majd a nézők, a teljesen nyílt selejtezőktől kezdve a meghívásos körökig. A tét nem más, mint bejutni azon 24 csapat közé, akik először mondhatják el magukról, hogy CS2 Majorön mutathatják meg tudásukat. Több szempontból is aggályos lehet azonban a lebonyolítás. A közösségen belül sokan attól tartanak, hogy több csapat is lecsalhatja majd a meccseket, mely az egyre fejlődő csalások miatt akár valós veszély is lehet.

A csaláskérdést leszámítva sem hibátlan a játék. Netes körülmények között a sub-tick sem az igazi, de az elmúlt néhány hónapban rengeteg bugot találtak a játékosok. Ezek jelentős részét kijavították már a fejlesztők, ám továbbra is rengeteg olyan jelenség rondítja el a játékélményt, mely mindenkire hatással lehet. A profik véleménye különösen fontos lehet, hiszen nekik megélhetést jelent a Counter-Strike 2, és bizony egy-egy komoly hibán akár több ezer dollár sorsa is múlhat. ThourCS január első napjaiban meg is kérdezte 29 profitól, hogy szerintük a csaláson kívül melyek a legnagyobb CS2 hibák. Nézzük is a válaszokat! 

Ezek a Counter-Strike 2 legnagyobb hibái a profik szerint

Összesen 29 profi és fél-profi játékost sikerült megszólaltatni a Counter-Strike 2 hibáival kapcsolatban. Jelentős átfedések három probléma, hiányosság esetében jelentkeztek:

  • A Peeker’s Advantage nem túl kiegyensúlyozott a Counter-Strike 2-ben. Az online FPS játékokban mindig némi előnye van annak a játékosnak, aki a szöget tartó játékosra ránéz (rápeekel).  Counter-Strike 2-ben azonban ez az előny olyan mértékű, hogy sok esetben le sem lehet reagálni, hiszen nem látszódik a bepeekelő ellenfél a szöget tartó játékosnál.
  • Rengeteg boost megoldás maradt még Counter-Strike 2-ben, mellyel olyan helyekre juthatnak fel a játékosok, ahová alapból nem lehetne. Ezen kívül a boostolás közbeni képernyőrázkódást is sokan eliminálnák.
  • Sokaknak hiányzik a cl_bob parancs, melyekkel a fegyverek animációjának kilengését lehetett állítani vagy teljesen megszüntetni.

Ezek tehát a profik szerint a Counter-Strike 2 legnagyobb hibái. Nagy eséllyel egyiket sem javítva a Valve a január nyolcadikán kezdődő RMR kvalifikációkig, ám csodák bármikor történhetnek.

Olyan csalás érkezett Counter-Strike 2-höz, amit szinte lehetetlen kiszűrni

×