A Valve erőteljesen támaszkodik a mesterséges intelligenciára a VACNet védelemnél. Úgy tűnik, hogy a Counter-Strike 2 csalók sem riadnak vissza az AI-tól.

2024.01.01. – Január közepétől útjára indulnak a Counter-Strike 2 RMR kvalifikációi. A cél nem más, mint bejutni az első Major CS2 versenyre. Ennek Koppenhága ad majd otthont, a szervezést pedig a PGL-nek köszönhetjük. Március 17. és március 31. között esnek egymásnak a csapatok Dánia fővárosában, az összdíjazás pedig 1.250.000 dollár lesz. Ezúttal is 24 alakulat képviselteti magát a tornán, hogy kiderüljön, ki a legjobb csapat az új játékmotor alatt. Az RMR kvalifikációk azonban teljesen nyíltak, mely komoly problémákat vethet fel.

A játék két legnagyobb problémája továbbra is a sub-tick netes működése és a csalás. Mindkettő beárnyékolhatja majd ezeket a kvalifikációkat. A Counter-Strike 2 közössége szinte teljes mértékben biztos abban, hogy lesznek olyan ötösök, akik illegális módon próbálnak meg előnyhöz jutni. Természetesen LAN körülmények között ezt már nehéz kivitelezni, de ha már lejutottak, akkor az utolsó hely is komoly pénzösszeget rejt majd magában. Ha ez nem lenne elég, akkor nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt hetekben a csalások gyártói sem pihentek, egyre ijesztőbb segédprogramok látnak napvilágot.

Már az AI is besegít a Counter-Strike 2 csalóinak

Nem titok, hogy a Valve a VACNet védelemnél erőteljesen támaszkodik a mesterséges intelligenciára. Úgy tűnik azonban, hogy a Counter-Strike 2 csalói a másik oldalon is hasznosítanák a technológiát. A fenti videóban egy AI aimbotot láthatunk működés közben, mely hozzá sem nyúl a játék fájljaihoz, így nagy eséllyel teljesen kijátszhatja a játék jelenlegi védelmét. A közösség szerint ijesztően hasonlít a fenti videó egy valódi, jó játékos lövéseihez, azaz még demo alapján is nehéz lenne bizonyítani a csalás tényét. Remélhetőleg a Valve műhelyében már valóban készül egy erősebb Counter-Strike 2 védelem, melyről régóta pletykálnak. 

Ez a Counter-Strike 2 pálya megmutatja a Source 2 motor igazi erejét

×