Santorini előző változatát már CS:GO-ban is kipróbálhatták a játékosok. Ideje volt, hogy Counter-Strike 2-ben is újraéledjen a görög helyszín.

2023.12.29. – A Counter-Strike 2 szeptember végén cserélte le a korábbi klienst, a CS:GO-t. Azóta minden héten érkezik valamilyen frissítés a játékhoz, ám messze még a hibátlan játékélmény. Egy azonban biztos. A Counter-Strike szériával egyáltalán nem foglalkozó embereknek is hamar szembetűnik, hogy a játék grafikája is sokat fejlődött. A Source 2 motor bizony kicsit jobban eszi az erőforrásokat, így az igazán gyenge gépek tulajdonosai meg is szenvedték a váltást. Hosszabb távon azonban a modern játékmotor előnyökkel járhat majd.

Sokan elfelejtik azonban, hogy nem csak az egyes skinek újultak meg. A játék közössége kapott egy új pályaszerkesztőt, mely az első tapasztalatok alapján jóval kényelmesebb munkafolyamatot tesz elérhetővé az alkotók számára. A Counter-Strike előző évtizedében rengeteg CS:GO pályával örvendeztették meg a Workshop felületét a hozzáértő játékosok, remélhetőleg az igazán Source 2 motorra szabott pályákra sem kell már sokat várni. Úgy tűnik, hogy az egyik veterán mapkészítő, FMPONE törte meg a csendet először. December 24-én publikálta a soron következő pályáját, mely ismerős lehet már sokak számára.

Santorini új formában éled újra Counter-Strike 2-ben – Íme Thera

Most, hogy a Valve nemrégiben javította a Workshopokkal kapcsolatos hibákat, nyugodtan fejest ugorhatunk az új pályába. FMPONE nevét legtöbben a De_Cache pályával kötik össze, de az egyik CS:GO Operationben Santorini is helyett kapott. Thera ezt az örökséget viszi tovább, immáron a Source 2 motor égisze alatt. A Counter-Strike 2 rajongói a Steam Workshop felületén meg is találhatják már az újdonságot, >IDE< kattintva pedig a közvetlen weboldalra dob téged a Steam. Ott pedig már csak a Feliratkozás, Subscribe gombra kell kattintani, hogy a játék menüjében is feltűnjön a pálya. Mindenképp érdemes lehet egy pillantást vetni a mapra, hiszen kiválóan bemutatja, mit is tud igazából a Source 2.

Figyelem! – 2024. január 1. szomorú nap lesz a CS:GO rajongók számára

×