A Valve olyan döntést hozott, ami végérvényesen megváltoztatja a Counter-Strike ökoszisztémát a világon.

2023.12.28. – Biztos emlékszel rá, hogy néhány hónapja még vígan játszottunk a CS:GO-val, aztán a Valve szépen leváltotta a játék új verziójára. Persze az új verzió rengeteg fejlesztést és újítást tartogat, a CS2 nem mindenki tetszését nyerte el, főleg a sok-sok hiba miatt. Persze azok, akik imádják a CS:GO-t úgy, ahogy van, most is lehetőségük visszatérni a régi játékhoz.

Jelenleg ugye mind a CS:GO, mind az utódja, a CS2 zökkenőmentesen működik, de ez a harmonikus együttélés hamarosan megváltozik. Azok. akik a „Beta – CS:GO Legacy Version” opción keresztül még elérték a régi játékot, jobb ha tudják, hogy 2024. január 1-től valami megváltozik.

Na nem kell megijedni, a játék továbbra is elérhető lesz, azonban a Valve nemrég bejelentette, hogy 2024-től teljesen leveszi a kezét a játékról. A Counter-Strike hivatalos Steam Support oldalán kijelentették:

megszűnik a CS:GO hivatalos támogatása.

Mit jelent ez?

Bár a játék továbbra is elérhető marad, a vállalat figyelmeztet, hogy egyes funkciók, mint például a játékosok inventori-ja, nem fognak megfelelően működni. Azok tehát, akik a CS:GO holmijukat nem tették át a CS2-be, a jövőben már nem tehetik meg. Ezen kívül a kompatibilitási hibák miatt a játék teljesítménye bezuhanhat, sőt a játék össze is omolhat majd. Egyes online funkciók pedig szép lassan használhatatlanná válhatnak. A CS:GO problémáit január 1-től már nem javítja a fejlesztőcsapat, szóval úgymond magára marad. Sőt, igazából hivatalos szerver sem lesz, szóval jöhetnek a jó öreg rajongói szerverek, mint például az 1.6 esetében.

„2024. január 1. után a CS:GO továbbra is elérhető lesz, de bizonyos funkciók elromolhatnak és/vagy meghibásodhatnak” – írta a Valve.

Mivel a leltár már nem igazán fog működni, talán még a legnagyobb rajongók is lemondanak a játékról. Ez még a közösségi szerverekre is nagy hatással lehet. Ez nem feltétlenül jelenti a játék végét, de egy teljesen új korszakba léptünk. A CS:GO már vén róka lett, amit leginkább a játékosok tarthatnak életben. Más már nem.

Ezt láttad már?

Nem panaszkodhatsz a PlayStation Plus januári ingyen játékaira

×