A Counter-Strike 2 a megjelenése után hónapokkal is tud meglepetést okozni. Úgy tűnik, hogy az egyik parancs is megújult.

2023.12.28. – A Counter-Strike 2 már közel három hónapja velünk van, ám még mindig tud meglepetést okozni. A CS:GO életciklusának végére már szinte minden egyes parancsot ismertek a játékosok, hosszasan kitesztelték a rendelkezésre álló lehetőségeket. Sokan elfelejtik azonban, hogy annak idején a CS:GO sem tárta minden titkát egyszerre a játékosok felé. Abból a szempontból azonban könnyebb dolguk volt az akkori rajongóknak, hogy a Source (1) arra már bejáratott motor volt. Ez azonban a Counter-Strike 2 esetében nem jelenthető ki.

Bár a Source 2 motorral találkozhattunk már a Half-Life: Alyx és Dota 2 játékokban is, annak fejlesztése sem állt meg. A fejlesztők igyekeznek szépen lassan minden korábbi funkciót implementálni, ám előfordulhat, hogy néhány parancsot nem találunk még meg. Ide tartozhatnak a fegyverek animációjának kilengéséért felelős cl_bob parancsok vagy épp a jobb/bal kéz állításáért felelős cl_righthand. Más funkciókat pedig megújult parancsok segítségével érhetünk el. Nem meglepő tehát, hogy a játékosok, szakértők még így 2023 decemberének utolsó napjaiban is fedeznek fel újdonságokat. Ezúttal ThourCS akadt rá egy érdekességre, miközben ropz konfigját nézegette.

Érdemes lehet kipróbálni ezt a Counter-Strike 2 parancsot, ha jó az interneted

A rate parancsot mostanra mindenki ismeri, mely azt határozza meg, hogy a cél kliens mekkora mennyiségű adatot dolgoz fel másodpercenként. Ez egy maximális érték, azaz a szerver ennél jóval kevesebbet is küldhet, ám többet biztosan nem fog. A Counter-Strike előző verziójában 786432 volt a maximális érték, ám Counter-Strike 2-ben már a „rate 1000000” is valós opció. Ropz, a Faze profi játékosa biztosan ezt a beállítást használja, de könnyen lehet, hogy már mások is próbálkoznak vele. Egy biztos, 100 megás internet alatt nem annyira javasolt a használata, egy próbát azonban mindenképp megérhet a jó internettel rendelkező felhasználóknak. Könnyen lehet, hogy valódi előnnyel nem is jár, ám erre csak a Valve tud választ adni.

Kiszűrhetetlen csalás bukkant fel Counter-Strike 2-ben – Az Nvidia a hibás

×