A játék egyik legnagyobb problémája egyértelműen a csaló játékosok tömeges megjelenése. A Counter-Strike 2 fejlesztői azonban nem pihennek.

2023.11.22. – Két hónapja jelent meg a Counter-Strike 2. Március óta tesztelhette a közösség egy kisebb része, augusztus végén pedig szinte mindenkit beengedett a Valve. Szeptember utolsó napjaiban hivatalosan is megérkezett a Steam bolt felületére, teljesen eltörölve a korábbi CS:GO-t. A fejlesztők már márciusban kijelentették, hogy gyakorlatilag egy teljesen új játékot kapnak kézhez a rajongók. Az átdolgozott tick rendszer, a megújított füst mechanizmus és természetesen a Source 2 játékmotor voltak a húzófejlesztések. Nem véletlen, hogy ezekkel kapcsolatban külön bemutatóvideókkal készült a Valve tavasszal.

A játék az elmúlt két hónapban rengeteg frissítéssel gazdagodott. A Valve tudatosan adta ki „félkész” állapotban az új Counter-Strike címet, hiszen így sokkal több visszajelzést kapnak. Az elsődleges cél ezek minél gyorsabb és fájdalommentesebb megoldása. Novemberben több szinten is alakítottak a sub-tick rendszeren, folyamatosan javítják a skineket, de a teljesítménnyel kapcsolatos problémákból is egyre kevesebbet találunk. Van azonban egy olyan pont, melyen sokak szerint a CS2 jövője is múlhat. Ez pedig nem más, mint a csalókat kiszűrő Valve Anti-Cheat.

A Valve már készíti a Counter-Strike 2 új VAC védelmét?

Nem titok, hogy jelenleg valóban csapnivaló a játék csalószűrője. A hazai és nemzetközi közösségi oldalakon is folyamatosan panaszkodnak a felhasználók, de a tartalomgyártók és a profi játékosok sem fogják vissza magukat. Az biztos, hogy sokan már azt sem bánnák, hogy ha a Valorant Vanguardhoz hasonló, kernel szintű programot kellene futtatniuk. Ezen mit sem segít, hogy az Overwatch rendszer is kikapcsolásra került, azaz a játékosok nem segíthetnek a csalók megtalálásában.

Szerda délután azonban kifejezetten kellemes hírek érkeztek a Counter-Strike 2-ről. Richard Lewis elárulta, hogy a már a márciusi bemutatóra a Valve készült volna egy dedikált, új Anti-Cheat védelmet bemutató videóval. Ez értelemszerűen akkor nem valósult meg, ám nem véletlen, hogy az Overwatch sem működik egy ideje. A cég műhelyében javában készül már a VAC új változata, mely remélhetőleg sokkal hatékonyabb lehet a mostani megoldáshoz képest. Nagy eséllyel az AI funkciókra támaszkodik majd a friss védelem. Remélhetőleg az elkövetkezendő hónapokban meg is érkezhet, ám addig még nehéz meccsek várnak még a játékosokra.

Most már te is kipróbálhatod a Counter-Strike 2 kiadatlan kését

×