Bár már egy hónapja, hogy megjelent, a GTA VI az előzete igazán megmozgatta az alkotókat. Más játékokban elevenedik meg az ikonikus trailer.

2024.01.03. – Nem is olyan rég egy hatalmas robbanás rázta meg a játékvilágot: a Rockstar végre közzétette a GTA VI első előzetesét. Igen, ez valóban furcsa lehet, de már egy előzetes is olyan port tudott kavarni, hogy hetekig mindenki a következő GTA játékon pörgött. A 2025-re tervezett játék pedig még a kreatív alkotók elméjét is megmozgatta, szóval egyesek más játékokban alkották újra az előzetest.

GTA VI trailer

Nem mellesleg a GTA VI előzetes igen komoly rekordokat ért el. Sam Houser, a Rockstar Games elnökének Twitteres bejelenése nem csak a valaha volt legkedveltebb és legnézettebb videojátékokhoz köthető poszt lett, de azt is elérte, hogy mindössze 5 óra alatt túllépje az 1 millió lájkot és lenyűgöző, 75 milliós megtekintést. A GTA VI előzetesét eddig 163 millióan látták, de rögtön az első 24 órájában rekordot döntött. Soha egyetlen játékelőzetest sem néztek meg olyan sokan egyetlen nap leforgása alatt, mint ezt – amivel nem mellesleg még a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült. Szóval nem meglepő, hogy ez megmozgatott pár alkotói elmét, például abban, hogy újraalkossák az előzetest, csak éppen más játékokban.

GTA 5

A GTA Belgium nevű YouTube csatorna például teljesen újraalkotta a Grand Theft Auto 6 rekordot döntő előzetesét. A teljesen hű másolat még Vice City-t is bemutatta.

 

Minecraft

A francia Minecraft játékos és YouTuber EvilGame először az Instagram fiókjára posztolt egy videót a Grand Theft Auto 6 trailer remake-jéről. Azóta teljesen elkészült vele. Íme:

 

Ha ez nem lenne elég, az Alex & Steve Animation nevű Youtube csatorna szintén keményen dolgozott, hogy a Minecraftban elevenedjen meg az előzetes.

 

Egyértelmű tehát, hogy a GTA VI igen komoly motivációt is ad a játékosoknak és alkotóknak. Nagyon kíváncsian várjuk, hogy a Rockstar következő játéka milyen hatást ér még el a világban.

Ezt láttad már?

Szakadásig tömött zsebekkel búcsúzik a játékvilág patás ördöge

×