A Sony  legújabb szabadalma a régi-régi golyós egerekből merít ihletett, a célja pedig, hogy lábbal kezelhető kontroller legyen. Ebből mi lesz?!

2023.12.27. – Az utóbbi időben a Sony gyakorlatilag ontja magából a szabadalmakat, ami valahol jó hír. Azt jelenti, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy a PlayStation játékosok még több és jobb élményt kapjanak. Az elmúlt időszakban viszont leginkább olyan szabadalmakat láttunk, amik a PS kontrollerre vonatkoztak. De mi a helyzet a többi testrészünkkel? Nyugi, erre is készül valami.

Ahogy arról a TweakTown is beszámol, a Sony új ötlete egy kissé szokatlan lehet, de ez nem jelenti azt, hogy hülyeség. A leírás ugyanis egy olyan kontrollert mutat be, amit a játékosok a lábukkal tudnak kezelni. Az eszköz lényegében egy óriási trackball, csapágyakkal ellátott házzal, amiben helyet kapnak olyan dolgok, mint a gyorsulásmérő és a giroszkóp. Az elv nagyjából az, amit annó a golyós egereknél láttunk, az érzékelése viszont nyilván fejlettebb. Ha minden igaz, a golyókat egy lábbal is lehet irányítani, ahogy csak szereténk.

Nem mindenkinek

Jogos lehet a kérdés, hogy kinek készül ez a furcsa vezérlő? A Sony kifejezetten a VR játékokhoz tervezte az eszközt, a terveik szerint ezzel ugyanis még jobban elmélyülhetünk a virtuális valóságban. Azok számára, akiknek otthon nincs elég helyük kiélvezni a VR adta lehetőséget, jó megoldás lehet a mozgás imitálására.

Megszoktuk már, hogy a videojátékok esetében leginkább a kezünkkel irányítunk mindent, pedig nem ez az egyetlen opció. Az autós szimulátorok esetében használható a pedál, stb. A Sony tervei szerint szívesen bővítené a vezérlők irányát abba az irányba is, hogy a lábunkat is használjuk. Nos, egyelőre azonban ez csak egy szabadalom, szóval egyáltalán nem biztos, hogy megvalósul. Te örülnél neki?

Ez is érdekes:

A világ 11 legjobb játéksorozata, aminek még SOSEM volt rossz része

×