Ha már fel kell állítani azt a fát, ami hetekig a nappali közepén fog dekkolni, akkor legalább nézzen ki valahogy? Hát de nem? Hát de!

Bódi Dániel

2022. 12. 20. – Ahány ember, annyiféle karácsonyfa! – szokás mondani, én viszont akárhogyan osztok-szorzok, valahogyan és valamiért csak kettőt tudok megkülönböztetni. Az ocsmányat, és a kevésbé ízléstelent.

Kicsit olyan nekem a fenyőfa feldíszítése, mint egy próbababa felöltöztetése, ami aztán ott álldogál napokig, valakinél hetekig a lakásban, utána pedig marad némi összegyűrt szaloncukor csomagolás, és avarnyi takarításra váró tűlevél. Persze arra jó, hogy útban legyen, na meg tölthetünk fel róla flexelős képeket az Instára, de egyébként egy funkciótlan és halálra ítélt, de legalább alaposan kicicomázott örökzöld.

Én legalábbis nagyon kevés olyan karácsonyfát láttam, amin nem fogott el azonnal a szekunder szégyenérzet – mondjuk pontosan ezért skippelem el a faállítást minden évben, mint egy türelmetlen sehonnani gamer az átvezetőket. Azt viszont nem állítom, hogy lehet ezt jól is csinálni, csak valamivel több fantázia kell hozzá a zérónál. Ha ez pipa, akkor az ember a személyiségét, az ízlését, vagy az aktuális rajongását aggathatja szerencsétlen fenyőre.

Mert hát mi értelme van a karácsonyfának, ha nem a meghittség beköltöztetése a lakásokba (vagy mi)? Ez viszont csak úgy sikerülhet, ha az ember egy kicsit magából is díszt csinál, vagyis annyira a sajátjává alakítja a növényt, amennyire csak tudja.

Így lehet a filmőrülteknek filmes témájú, az animéseknek japán rajzfilmes, a gamereknek pedig videojátékos karácsonyfája.

Szóval, ha már felöltöztetjük a gondosan kiválasztott, elég drágán megvásárolt fenyőfát, akkor az legalább nézzen ki úgy, amire a tulajdonosának jó ránézni. Én például imádom a Doomot, Pókembert, rajongok a The Last of Us-ért, és nagyon szeretek pszichológiai könyveket olvasni, na meg a filmeket sem vetem meg. Tehát, ha most karácsonyfára vetemednék, egészen biztosan olyan díszeket készítenék vagy vennék, melyek az éppen aktuális ízlésemet öntik fizikai formába.

És mint kiderült, ezzel nem csak én vagyok így egyedül a világon. Megannyi geek és gamer önti rá magát a fenyőfára, melyből aztán olyan karácsonyfa kerekedik, amire ha másnak nem is, de nekik örömet okoz ránézni, vagy aláülni egy forró kakaóval. Ha te is ilyen kocka vagy, vagy szimplán csak rajongsz az ilyen témájú dolgokért, akkor remélem az alábbi kifejezetten egyedi karácsonyfák ihletet adnak majd a sajátothoz:

Most, hogy Ash és Pikachu nyugdíjba mentek, a rajongóknak alkalmuk nyílt méltó módon megemlékezni a két jó barátról:

Ha pedig már így elmerültünk az animés karácsonyfákban, akkor mindenképp látnod kell a Dragon Ball ihlette fenyőket is:

A szuperhősös téma sosem pöröghet eléggé, ha fadíszítésről van szó:

Pont, ahogy a Holiday Special is jósolta:

A mozgóképes inspirációk között kifejezetten egyedi ez a Stranger Things-es:

Amióta felbukkant a neten az első Portalos karácsonyfa, azóta szüntelen népszerű. A felállításával viszont csak a legprofibbak próbálkozzanak:

Ezen a fán több RAM van, mint a gépemben:

Informatikusok nem vesznek fenyőfát, hanem csinálnak maguknak:

Formabontó gamer karácsonyfát említett valaki?

A Sonic karácsonykor sem megy ki a divatból:

„Mario, a karácsonyi ajándékod egy másik fa alatt van!”

Hyrule és Zelda megmentése várhat, előbb kibontom az ajándékaimat!

Kirby egy kicsit belakott a nagyi töltött káposztájával:

Bocs, az Aminal Crossingtól nem látom a fát:

Elég szokatlan párosítás, de itt a bizonyíték, hogy bőven megfér egymás mellett a világ legvéresebb és a legbékésebb játéka:

A Minecraft karácsonyfák amilyen spórolósak, annyira menők is:

Csészefej és Bögrearc sem maradnak ki az ünnepekből:

Hajónapló 3350. nap: az űrben nehéz karácsonyi ajándékot venni.

Vader vajon mit kért a kisjézuskától?

A Harry Potter könyvekben külön fejezetek vannak a karácsonyra, akkor meg már miért is ne lehetne a karácsony is Harry Potteres?

A Szauron Szeme elől egyetlen ajándék sem bújhat el!

Aztán vannak a nem kevésbé kreatív „mindent rádobunk” vegyesfelvágottak:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ennél a 15 zseniális játéknál nem volt jobb egyjátékos élmény 2023-ban

×