Annál is több derült ki a Wolverine leak kapcsán, mint eddig sejtettük: a PlayStation rendesen felduzzasztaná a PS Plus szolgáltatást.

Gábor János

2023.12.22. – Az Insomniactól nemrég kiszivárgott információkból kiderült, hogy a Sonyt aggasztja a PlayStation Plus élet- és versenyképessége. Úgy vélik, elsősorban ez a szolgáltatás az oka annak, hogy a konkurens Microsoft az Activision Blizzard felvásárlása mellett döntött. De hogyan szeretné a Sony megerősíteni a PS Plus-t a Microsoft és a Game Pass növekvő fenyegetésével szemben? A vállalat eddig ellenállt annak, hogy a Game Pass megközelítéséhez hasonlóan az exkluzív címeit már az első naptól fogva hozzáférhetővé tegye a PS Plus kínálatában. Sokáig úgy tűnt, hogy a belátható jövőben ezen a gyakorlaton egyáltalán nem óhajtanak változtatni, de az Insomniac Wolverine játékával együtt kiszivárgott dokumentumok nem egészen ezt a képet erősítik – vette észre a wccftech.com.

Mégis rögtön jönnek PS Plusba és más platformokra a PlayStation exkluzívok?

A jelek szerint a Sony az ún. „Szolgáltatások 3.0” elvet fogja követni a PS Plusszal. Ennek célja a leak szerint az, hogy a „legizgalmasabb és legkívánatosabb szórakoztató tagság legyen a világon”. Az elképzelés egyik fő eleme – nem csalás, nem ámítás – a PS Plus elérhetővé tétele a PS4-en és PS5-ön kívül más platformokra is, amelyek ezen a ponton lehetnek PC-k, streaming felületek vagy más felhő megoldások, sőt, mobileszközök, okostévék, streaming stickek és akár internetböngészők.

A terv másik fontos része az előfizetéssel kapott tartalmak fejlesztésére vonatkozik. A Sony különösen a Fortnite-hoz hasonló játékok közönségét (így például a gyerekeket és a családokat) szeretné nagyobb számban magához csábítani. A kiszivárgott dokumentumokban az is szerepel, hogy több bónuszt, mondjuk Disney+ vagy Spotify előfizetést csapnának hozzá a saját szolgáltatásukhoz, hogy emeljék annak általános értékét. A PS Plus akár játékspecifikus előfizetéseket is tartalmazhat majd olyan címekhez, mint a GTA, esetleg a Genshin Impact. Kiderült továbbá, hogy a Sony az Amazonnal szintén kötne egy speciális együttműködést annak érdekében, hogy a PS Plus elérhető legyen a Fire TV stickeken, de ugyanúgy a saját Bravia okostévécsaládjuk készülékein is.

Mindez szép koncepció, de kérdés, hogy a stratégia elég erősnek bizonyul-e az ActiVision potenciálját még csak ezután istenigazán kiaknázó Game Pass-szal szemben.

A Sony terveinek kiszivárgása csak a jéghegy a csúcsa:

Már biztos: kiszivárogtak az eredeti Wolverine képei, sőt, annál is több

×