2024 első hónapjai kifejezetten kellemes árversennyel kecsegtetnek. Az Nvidia újdonságai mellett az AMD is finomíthat a felhozatalán.

2023.12.20. – Az elmúlt hetekben, sőt hónapokban az Nvidia kártyákról szóltak a hírek. Nem véletlenül, hiszen a cég műhelyében ÖT új videokártya is vár a startra. Az RTX 4070, 4070 Ti és 4080 is SUPER variánsokat kaphat. Ezeken kívül pedig az RTX 4090 Kínába szánt változata és egy kicsit gyengített RTX 3050 debütálásra lehet még számítani. A hivatalos bemutatóra nagy eséllyel a január eleji CES konferencián kerülhet majd sor és még abban a hónapban a boltok polcaira is kerülhetnek. Időközben pedig az AMD sem tétlenkedik.

Ahogy korábban is tanácsoltuk, nem ördögtől való ötlet most már kicsit kivárni a gépépítéssel. Legyen szó év végi bónuszokról, karácsonyi pénzekről, rengeteg potenciális fejlesztés lebeghet sokak fejében. Az észérvek azonban néha nem elegendőek. Sokan nem is bírnak januárig, februárig várakozni, így a jelenlegi AMD és Nvidia felhozatalból kell meríteniük. Az Intel kártyák is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ám a statisztikákban még a pár %-ot sem érik el. Legtöbben bizonytalanok az egységekkel kapcsolatban, melyek szoftveres oldala hónapról hónapra javul. Úgy tűnik, hogy az AMD már készül az Nvidia kártyák érkezésére.

Történelmi határt lépett át az RX 7700 árazása

Az AMD Radeon RX 7700-as kártyát 2023 szeptemberében mutatta be a cég, az RX 7800 kártyával együtt. Kellemes konstrukció, ám az RX 7800 (árbeli) közelsége miatt sokan inkább a drágább kártyát választják. Mindössze 50 dollár, azaz körülbelül 20 ezer forint különbséget olvashatunk le a két modell között. Úgy tűnik, hogy az új Nvidia kártyák előtt az AMD máris igazít az árakon.

AMD RX 7700 videokártya

AMD RX 7700 videokártya

Ahogy az lenni szokott, először az Egyesült Államokban startolnak el az akciók. A fenti, 450 dolláros árcédula ne tévesszen meg senkit, egy kuponkóddal további 50 dollárt lefaraghatnak a szerencsés felhasználók az árból. Ez bizony azt jelenti, hogy történelmi „mélypontra”, 400 dollár alá esett be az RX 7700, mely igazán kellemes választássá varázsolja a középkategória alján. Remélhetőleg az európai akciókra sem kell már sokat várni, sokkal izgalmasabb lehetne 2024 eleje. Az árversenyből mindig a felhasználók profitálnak a legtöbbet.

Forrás: Videocardz

Ekkor érkezhet az 5 új Nvidia videokártya – A budget gamerek is jól járnak

×