Ez a magyar fejlesztésű játék nagy kihívásokat tartogathat, most ráadásul PS5-re komoly frissítésekkel érkezik. Retro élményben lehet részed.

2023.12.20. – Az utóbbi időben egyre több értesítést kapunk arról, hogy milyen saját fejlesztésű játékokat készítenek magyar játékosok. Bár a legjobb magyar játékokról már készítettünk összefoglalót, jó látni, hogy egyre többen próbálják megvalósítani saját ötletüket. Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan döntenek a játékfejlesztés mellett, még akkor is, ha az néha csak egy hobbi. Most ismét egy magyar fejlesztésű játékról számolhatunk be, ami bár már a nyáron megjelent PS4-re, most felturbózott PS5 változatot kap. Papp Szilárd játéka, a The Gravity Trickster végre megérkezik PlayStation 5-re is.

The Gravity Trickster

Az igazi videojáték veteránok számára valószínűleg nem lesz ismeretlen a játékmenet, hiszen hasonló koncepcióra épül, mint az 1998-ban megjelent Kula World. A 3D-s puzzle-platformerben egy kis robotok kell irányítanunk, teljesítve észbontó kihívásokat. Közben persze gyűjtögethetünk érméket, kulcsokat, stb. A játékban összesen 180 alaposan kidolgozott pálya található, melyek mindegyike egyedi kihívásokat tartogat. Ebből 30-ba csak a legjobbak ugorhatnak fejest, akik megtalálták a kozmikus kockákat. Bár a játék alapvetően nem könnyű, szerencsére kapott könnyű módot is.

A játék még a nyáron jelent meg PlayStation 4 konzolra, ám 2023. december 22-én végre elérhető lesz a PS5 verzió is. Az előrendelők két nappal korábban belevethetik magukat.

 

Külön poén egyébként a kis robothoz is szerezhetünk modokat a játék során. A hivatalos Facebook oldal szerint a játék PS5-ön vizuális frissítéseket, a PS5 DualSense kontrollerhez haptikus visszajelzést, és 120 fps támogatást is kap. További jó hír, hogy akinek megvan a PS4-es verzió, az ingyen frissíthet a PS5-ös verzióra. A játékhoz egyébként magyar felirat is elérhető. A PlayStation Store-ban a PS4-es verzió pedig ingyenes demóban is kipróbálható! Ezúton is köszönjük a játékot a tehetséges magyar fejlesztőnek!

Ezt láttad már?

Itt a PS Store óriási leárazása: January Sale, akár 75% kedvezményekkel

×