Újabb csodálatos kinccsel gazdagodott a magyar játékfejlesztés.

2023.07.27. – Magyar játékról mindig öröm beszámolni, pláne az olyan csodás kincsekről, mint amilyen a The Gravity Trickster. A meglepően látványos és nem kevés stílussal nyakon öntött egyedi puzzle platformer több évnyi csöndes, fű alatti fejlesztés gyümölcse, ami nem mind egy magyar lócitrom, hanem mint kamránk kincse díszeleg a PlayStation online boltjában.

Papp Szilárd egyetlen személyben, a szabadidejének jó részét feláldozva készítette el az elsőre egyszerűnek tűnő játékot, amiben egy kis aranyos, de igény szerint morcos, szomorú vagy vidám fejeket vágó robotot irányítva kell megoldanunk mindenféle gravitációra épülő egészpályás feladványt. Ebben pedig egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ahogyan haladunk előre, úgy válnak bonyolultabbá és komplexebbé a fejtörők, melyeket az elszórt, egyre vadabb és változatosabb akadályok sem tesznek könnyebbé.

Összesen 180 egyedi és irdatlanul jól festő pályát lehet teljesíteni – vagy legalábbis megpróbálni, viszont 30-ba csak a legjobbak ugorhatnak fejest, akik megtalálták a kozmikus kockákat. Ha viszont a műfaj királyai számára egyszerűek lennének a kihívások, ők tetszőlegesen izzadásig állíthatják a nehézségi szintet.

A Szilárd remekül sikerült játékát a mai naptól a PS Store-ban érdemes keresni, amiért nem kell 4879 forintnál többet kicsengetni – és hidd el, bőven megéri, és még a hazai játékfejlesztést is támogathatod vele. Alap PS4-en is 60 FPS-en fut Full HD felbontásban, a Prón viszont 1440p-re is képes. PS5-ön a PS4 verzió érhető el (4K-ban), de ha hihetünk a szemmel láthatólag szupertehetséges magyar fejlesztőnek, akkor hamarosan érkezik az újgenerációra kalibrált kiadás is.

További jó hír, hogy a The Gravity Trickster magyar felirattal is végigjátszható.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Háromszor is megköszönjük a PS+ fantasztikus INGYEN játékait augusztusban

×