A Sony már megint őrülten jó játékokat oszt ki a PS+ tagok között augusztusban.

2023.07.27. – A Microsofttal ellentétben a Sony-nak szemmel láthatólag egyáltalán nem áll szándékában kiradírozni, vagy átalakítani a Game Pass mintájára 2022-ben átalakított PS+ szolgáltatásának legkisebb, úgy legolcsóbb csomagját, ami Essential néven a korábbi alapmodellt kapta örökül. Vagyis, aki erre fizet be, az nem kevés kedvezménnyel vásárolgathat PS Store-szerte, használhatja a konzol online játékhoz elengedhetetlen funkcióit, illetve minden hónapban egy marék játékot is kap ajándékba.

Mikor megjelent a színen a több száz játékot tartalmazó Extra és Premium, akkor sokan azt hihették, hogy a Sony az Essential kezét szép lassan, de biztosan elengedi, amivel arányosan vesznek vissza az ingyen játékok minőségéből és mennyiségéről. Ez nem is annyira ismeretlen, hiszen a másik oldalt az Xboxon pontosan ez történt, most pedig teljes kivezetésre kerül az Essentiallal megegyező Gold-előfizetés.

A Sony azonban nem követi ezt az utat (még?), és az ígéretükhöz hűen továbbra is egészen értékes és kifejezetten remek játékokat szórnak az Essential-tagok ölébe. Ez pedig augusztusban is így lesz, amikor 3 játékra tarthat igényt az összes PS+ előfizető.

Az egyik cím a legfrissebb és legjobbnak tartott golfszimulátor, a PGA Tour 2K23 lesz, amiben mindenféle meglepően szórakoztató játékmódban tehetjük próbára az ütőképességünk. Aztán rárabolhatunk a Death’s Doorra, amiben egy ellopott lelkek után kutató varjút irányítva kell felfedeznünk egy sötét, de vicces birodalmat, ahová még a halál sem téved – valószínűleg okkal.

A harmadik, és egyben az utolsó augusztusi ajándék pedig a PlayStation 4 egyik legegyedibb és leghatalmasabb exkluzívja, a Dreams lesz, amiben szó szerint végeláthatatlan kalandokba ugorhatunk fejest. A Dreams nem a szó hagyományos értelmébe vett játék, sokkal inkább egy kreatív környezet, egy nagy és szinte határtalan játszótér, ahol mindenki kiélheti a maga kreativitását, és olyan saját játékot és történeteket kreálhat a semmiből, amilyet csak elképzel. Az így született fantasztikus alkotásokat pedig mindenféle kategóriába – stílus, történet, műfaj stb. szerint – csoportosítva találjuk, melyek között akár órákig is böngészhetünk játékokra vadászva. Ha viszont te magad is szeretnél összedobni egy játékot, akkor arra is megtanít, méghozzá egyszerűen és érthetően, játszva.

A PS+ ajándék játékait augusztus 1-től kezdődően csomagtól függetlenül minden tag megkap, melyeket a könyvtárakhoz adva aktív előfizetésig ott is maradnak.

PlayStation Plus Monthly Games for August: PGA Tour 2K23, Dreams, Death’s Door 

via – PlayStation

Ezt is érdemes elolvasnod:

Tényleg bármikor elvehetik a digitálisan megvásárolt játékaidat?

×