Érdemes sietni, ha nem akarsz lemaradni egy 17.000 forint értékű, de most teljesen ingyen osztogatott gyönyörű anime stílusű verekedős játékról.

Bódi Dániel

2023.12.20. – Most durrant csak be igazán az Epic Games Store, ami most alaposan rákapcsol az ünnepi játékosztásra. Éppen időben, ugyanis már kezdtünk aggódni, hogy idén – a pénzügyi nehézségeik és a mínuszos Store miatt -szakítanak a korábbi hagyománnyal, miszerint naponta pakolgatják a virtuális gamer karácsonyfa alá a jobbnál jobb játékokat. Joggal is gondolhattuk ezt; az első ajándékot, a Destiny: Legacy Collectiont egy hete csomagolhattuk ki, a következőre pedig egészen idáig kellett várni. De jó hír, hogy mostantól visszatér minden a régi kerékvágásba, másnap, azaz december 21-én egy újabb ingyenes játékkal gazdagíthatjuk az epices játéktárunkat.

Addig viszont mindenki és bárki, aki akár véletlenül is a Steam nagy riválisának felületére téved 17.000 forint helyett teljesen ingyen berámolhatja a stílusos animebunyót, a DNF Duelt.

A verekedős játék a Dungeon and Fighter világában játszódik, aminek 16 egyedi hőse verheti egymást olyan laposra, amilyenre csak tudja. Amiben a DNF Duel leginkább elkülönbözik a többi modernebb játéktól, hogy sokkal retróbb, árkádos élményt nyújt; szinte semmi fölösleges tereptárgy, ikon, plusz funkció nincs benne, ami elvonná a figyelmet a kombókról és a karakterek egyedi képességeiről. Itt tényleg az nyer, aki ügyesen és okosan hozza le a mozdulatokat, viszi be a kulcsfontosságú ütéseket, vagy süti el a különleges technikákat.

Ami még inkább különlegessé teszi a DNF Duelt, az a megjelenése; a hősök mintha most léptek volna ki egy gyönyörű animéből, még a mozgásuk is ezt az érzetet keltik, sőt, az összes választható karakterből árad az egyéniség. Persze, aki Guilty Gearen edződött, az semmi újdonságot vagy egyedit nem fog találni benne, de az én Mortal Kombathoz és Tekkenhez szokott szemem csak gyönyörködni tud benne.

Aki szereti a bunyós címeket semmiképp se hagyja ki a DNF Duelt, amit egészen december 21. délután 5 óráig lehet ingyenesen az epices játéktárakhoz adni. Ha ezt megtettük, akkor a továbbiakban bármikor letölthetjük, örökre a miénk marad.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ennél a 15 zseniális játéknál aligha volt jobb egyjátékos élmény 2023-ban

×