A Steam idén is segít áttekinteni az évünket, megérkezett a legfrissebb Year in Review! A statokat meg is oszthatjuk ismerőseinkkel.

2023.12.19. – 2023 a végéhez közeledik, és ha azon tűnődsz, hogy mit csináltál az elmúlt 365 napban, a Steam Year in Review itt van, hogy segítsen ebben. A Steam idén is készített egy összefoglalót a játszott játékokról és az azokban elért eredményekről. Természetesen valószínűleg nem ez a teljes kép: a legtöbben legalább egy kis időt más online szolgáltatásokban is. Ott voltak az Epic ingyen játékai, vagy a GOG kiváló ajánlatai. De ettől még sok játék számára a Steam a „főplatform”, nekik pedig az oldal új funkciója igencsak informatív lehet. A Steam Year in Review oldala nagyjából mindent lefed. Az év során a legtöbbet játszott játékoktól kezdve, az új kiadások százalékos arányán át, olyan apróságokig, mint pl. az új barátok listája, vagy a megszerzett kitűzők.

Egy év egy helyen

Még grafikonok is mutatják, hogy mikor kötelezted el magad a nagyobb kalandok mellett. Én személy szerint rendesen bele voltam feledkezve a The Witcher 3 újrajátszásomba júniusban és júliusban. Később pedig a Counter-Strike 2 dobta meg a játékóráimat, miután megjelent.

Azok, akik tökéletes pontosságra vágynak, vegyék figyelembe, hogy a Year in Review nyilvánvalóan egy teljes évnél rövidebb időszakot ölel fel. Mindent lefed, de csak január 1. és december 14-e között. Valamint nem tartalmazza az offline állapotban felhalmozott játékidőt! Nem listázza továbbá a „nem játékszoftvernek” minősített programokat. Sőt, ha preloadolt, vagy még meg nem jelent játékkal játszottunk (mondjuk egy Trial erejéig), ezt sem láthatjuk az összegzőnkben. Személy szerint nem hiszem, hogy ez a fokú precizitás szükséges egy szórakoztatás céljából készült év végi összefoglalóban, de gondolom örüljünk annak, ami van.

steam

A 2023-ban elért eredményeinket természetesen meg is oszthatjuk ismerőseinkkel. Van egy gomb a közösségi médiában történő gyors és egyszerű közzétételhez (a használatához a Steam-profil adatvédelmét „nyilvánosra” vagy „csak barátokra” kell állítani). De természetesen működik a jó öreg „képmetszőzés” is.

Ha meg szeretné tekinteni saját statisztikáid, látogass el a store.steampowered.com/replay oldalra. És ha már Steam, akkor érdemes figyelni, mert a 2023-as Steam Winter Sale két nap múlva, december 21-én startol el!

Ezt olvastad már?

Már biztos: kiszivárogtak az eredeti Wolverine képei, sőt, annál is több

×