Már igazán hozzászokhattunk, hogy az újabb Windows-frissítésekkel az operációs rendszer egyet előre, kettőt hátra lép: most épp a Wi-Fibe piszkál bele.

Bódi Dániel

2023.12.19. – A Microsoft az egyik kezével ad, a másikkal elvesz; épp csak egy nap telt el az örömhír óta, hogy a redmondi szakik több mint egy év után az újabb Windows 11 frissítéssel kijavítják a rendszer egyik legidegesítőbb hibáját, de úgy tűnik, előre ittunk a medve bőrére. Az a helyzet ugyanis, hogy a KB5033375 kumulatív – illetve a és a KB50532288 opcionális –  frissítés – még annál is sokkal idegtépőbb problémákat képes okozni.

A Bleeping Computer szerint különböző szakfórumokon, oldalakon és a Windows support felületein is tömegével jelentek meg az olyan Windows 11 felhasználók, akik a frissítés telepítése után Wi-Fi csatlakozási problémákról számoltak be. Ami talán jó hír, hogy állítólag az otthoni hálózatokat (egyelőre) nem érinti a probléma – vagy csak még nem jelezték őket, de a legtöbb hibajelentés a vállalati (ubcsecure, ubcprivate, eduroam) vezeték nélküli kapcsolatokról panaszkodik, amelyekben a vezeték nélküli hozzáférési pontok közötti zökkenőmentes eszközmozgás megkönnyítése érdekében engedélyezve van a gyors átmenet/gyors barangolás.

A portál minden érintettnek azt javasolja, hogy távolítsák el a KB5033375 Windows 11 decemberi kumulatív frissítést és a kapcsolódó KB50532288 opcionális előnézeti frissítést, majd a későbbiekben csak akkor engedélyezzék a telepítésüket, amikor a Microsoft már kijavította a hibát. Elméletileg csak a Windows 11-es rendszerben okoz gubancot, a 10-ben még nem tapasztaltak hasonlókat, amennyiben mégis figyelmesek leszünk valamiféle anomáliá(k)ra, akkor a Beállításokban a Frissítés és Biztonság menüpontot lenyitva, majd a Frissítési előzmények megnyitásával a bal felső sarokban megjelenő Frissítések eltávolítása funkcióval lehet letörölni a bajos fájlokat.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A Sony szabályzata tiltja a használt lemezes PlayStation-játékok eladását?

×