Hogy pontosan mi tartott ennyi ideig a Microsoftnak, azt nem tudni, de szerencsére 15 hónap után javítják végre a Windows 11 egyik legidegesítőbb hibáját.

Bódi Dániel

2023.12.18. – Semmi sem tökéletes, pláne a Windows, ami egy-egy frissítéssel – ami eredetileg hibajavításokat és esetenként mindenféle újabb funkciót kellene az operációs rendszerre hoznia – általában valamit jól össze is kutyul, és érdekes hibákat eredményezhet. Valami ilyesmi történt tavaly szeptemberben, amikor a Windows 11 22H2 frissítése egy sor újítással egy egészen idegesítő bugot is a gépekre csempészett.

…Ami pedig az volt, hogy a megnyitott Fájlkezelő (File Explorer) egyszer csak önálló életre kel, majd öntörvényűen a többi lap fölé helyezi magát. Ez nyilván iszonyatosan bosszantó, az pedig hagyján, hogy sokan azt hitték, hogy valami rejtőzködő vírus okozza a problémát – amit természetesen sokadik és a legmélyebb keresésekkel sem találtak. Bár a bugot egyszerűen meg lehetett szüntetni: csupán be kell zárni a programot és kész, ez viszont aligha lehet megnyugtató azoknak, akik mondjuk úgy, használni szeretnék a gépüket.

Azóta eltelt 15 hónap, a Microsoft viszont bokros teendői közepette csak most jutott oda, hogy sort kerítsen a javítására. Az érintettek tehát mindenképp töltsék le a Windows 11 KB5033375-ra keresztelt decemberi kamultatív frissítést, ami a Windows Latest szerint végre valahára megszünteti a Skynetesedő fájlkezelőt.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A legjobb 2023-as játékok, amikhez gagyi videokártya is elég

×