A gigantikus téli játékakciója közepette egy egészen remek akció-platformer-metroidvaniát ad ingyen mindenkinek a GoG – de érdemes sietni.

Bódi Dániel

2023.12.19. – Ezerrel pörög a GoG téli akciója, amiről azért sem érdemes megfeledkezni, mert az ünnepekre való tekintettel 6000 címet jóárasítottak hirtelen. Azt mondjuk aláírom, hogy rettentő lehet most PC-s játékosnak lenni, hiszen az Epic Games Store-ban is rettentően olcsón szerezhetjük be a kiszemelt címeket, a pénztárcánk legnagyobb örömére pedig hamarosan kezdetét veszi a talán egyik legnagyobb őrület, a Steam Téli Vására is.

Mindenesetre tényleg nem szabad legalább néhány szó és pillantás nélkül elmenni a GoG mellett, ahol ha kicsit jobban figyelünk, akkor néha még remek ajándékokat is találhatunk magunknak. A lengyel boltban például a kattintásunkért cserébe ingyen odaadják nekünk a 2021. márciusában megjelent, ám túlontúl sok figyelmet nem kapó Lost Ruinst, ami annak ellenére, hogy egy kevésbé ismert játék, egészen kiváló szórakozással szolgálhat az akció-platformerekre nyitott játékosoknak.

A Lost Ruins alapvetően egy metoidvania, de felfedezhetünk benne némi hack’n slashet, illetve nyomokban Dead Cellst is tartalmazhat. A sztori szerint egy amnéziás fiatal lányt kell átsegítenünk egy sötét dungeonon, ami ugyebár azért sem lesz egy fáklyás menet, mert tele van az életére törő gusztustalan szörnyekkel, na meg izzasztó bossokkal. Arra viszont már most, még a letöltés előtt felhívnám a figyelmet, hogy a Lost Ruins nem a legkönnyebb játékok egyike, itt valóban oda kell figyelni a csapásainkra, hogy milyen fegyverekkel és felszerelésekkel vágunk neki a kalandnak, ugyanis ha lazázunk, hamar a kazamata kövei közt utat találó fűcsomóba harapunk.

 

Viszont mindenképp érdemes sietni, a GoG ugyanis csak december 21-ig lesz adakozós kedvében, azután, amennyiben szeretnénk játszani vele, de nem éltünk a lehetőséggel, már ki kell fizetnünk a kb. 6000 forint körül mozgó átlagárát. Ha pedig már úgyis ott vagyunk, akkor ajánlanám figyelmedbe az

… és így tovább, és így tovább. Szóval érdemes szétnézelődni, no.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ingyenes a GTA III, a Vice City és a San Andreas a Netflix-előfizetőknek

×