Csomagtól függetlenül minden egyes Netflix előfizető ingyen megkapja a legendás GTA III-at, a Vice City-t és a San Andreast + a Farming Simulator 23-at és más remek játékokat.

Bódi Dániel

2023.12.14. – A Netflix néhány hete jelentette be, hogy a Rockstar Games-szel és a Take Two-val közösen új szintre emelik a videojátékos kínálatukat, és december 14-én csomagtól függetlenül minden előfizető teljesen ingyen megkapja a legendás Grand Theft Auto-triót: a GTA III-at, a Vice City-t és a San Andreast.

Sőt, nem is a 20 éves alapjátékokat, hanem a 2021 novemberében – botrányos körülmények között – kiadott definitív trilógia üti a netflixesek markát. Megijedni persze nem kell, azóta többnyire kikupálták a játékokat, így az Unreal Engine-ben felfrissített látvány mellett idézhetjük meg vagy élhetjük újra gyerekkorunk emlékezetes kalandjait Liberty City, Vice City és Los Santos utcáin.

 

Bár sokaknak egyértelmű, hogyan lehet igényelni a Netflix játékait, de sokak számára még mindig ismeretlen terület az alapvetően filmes és sorozatos tartalmakra kihegyezett szolgáltatás gaming része. A Netflix Gaming elsősorban olyan játékokat tartalmaz, melyeket mobilokra is kiadtak, aminek oka, hogy a videojáték-kínálat (egyelőre) csak a hordozható Android és iOS-eszközökön érhető el, PC-n és konzolokon sajnos nem. A kínálatot szinte minden hónapban újabb címekkel frissítik, kivenni pedig nem különösebben szoktak semmit.

A játékok böngészéséhez elsősorban és természetesen egy valamilyen Netflix-előfizetés szükséges, és teljesen mindegy melyiket választjuk, az alapáron felül ugyanis mindenki hozzájuk férhet. Ha ez pipa, akkor a mobilalkalmazást megnyitva az alsó menüsáv Gaming/Játékok ikonjára kell böknünk, majd máris válogathatunk a szimpatikus alkotások sokasága között. Itt pedig tényleg remek játékokra bukkanhatunk, mint például a többszörös díjnyertes Dead Cellsre, a csodálatos Valiant Hearts: Coming Home-ra, a kiváló Oxenfree-re, a kultikus Shovel Knightra és még nagyon sok minden másra.

A mai naptól kezdve pedig a GTA: Definitive Trilogy, a Farming Simulator 23, a Death’s Door, valamint a Word Trails is szabadon tölthető.

A játékok profiljára böködve viszont lesz más teendőn is: a Netflix automatikusan átirányít a Play vagy az App Store felületére, innen kell majd letölteni a játék fájljait. Ezért senkinek nem kell külön fizetnie, a bolt az átirányítással automatikusan felismeri az előfizetést. Miután végeztünk a letöltéssel, már a Netflix-app Játékok menüjéből is elindíthatjuk a játékokat,  ha csak egy ikont szeretnénk a mobil kijelzőjén látni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Így böngészhetsz a Netflix 36.000 titkos kategóriájában filmek és sorozatok után

×