Két kategória előnyeit ötvözné egy készülékben a OneXPlayer legújabb terméke. Úgy tűnik, hogy a gamer laptopok kora köszönthet be.

2023.12.17. – Az elmúlt időszakban több, régi kategória felemelkedését is nyomon követhettük. Ezek közül kiemelkednek a hordozható, kézi PC-k, a handheld egységek. Az úttörő itt egyértelműen a Valve és a Steam Deck volt, azóta azonban a ROG Ally és a Lenovo Legion Go is nagy népszerűségnek örvend. A technológia és a chipgyártás fejlődése teszi lehetővé, hogy manapság akár ilyen apró kütyükön is megtapasztalhassuk az AAA játékok élményét. Egy hátrányuk azonban biztosan van: a laptopokhoz képest kisebb kijelzővel rendelkeznek, így néhány esetben a vizuális élmény nem biztos, hogy a legjobb.

A gamer laptopok szintén régóta velünk vannak, ám rengeteg esetben több kilós masinákról beszélünk, melyek csak ontják ki magukból a hőt. Ráadásul a fogyasztásuk is 100W felett alakul, így az akkumulátoridő sem több 1-2 óránál. Mi lenne azonban, ha valamilyen módon ezt a két kategóriát egyesítenénk? Erre a nemrégiben bemutatott Intel mobil processzorok és a várhatóan 2024 januárjában érkező AMD APU-k minden alapot meg is teremtenének.

Ezt tudja a OneXPlayer gamer tablet

A OneXPlayer gamer tablet a laptopok 10 inch feletti képernyőjét, jobb hűtését, illetve a handheld kütyük hordozhatóságát ötvözné egyetlen eszközben. Az alábbi specifikációkra érdemes felkészülni:

  • A pár napja leleplezett új Intel széria egyik üdvöskéje, az Intel Core Ultra 7 100H hajtja majd a gépet
  • 11 inches, 2.5K (QHD) felbontású és 120 Hz-es LTPS kijelző
  • 16 / 32 GB-nyi DDR5 memória
  • Harman hangszórók
  • Több USB port is várja majd a vásárlókat
  • OCulink támogatás a külső VGA-khoz, akár RTX 4090-hez is

Korábban már lehetett sejteni gamer laptopok érkezését, ám sokan az AMD platformját várták volna előbb. Az Intel azonban nemrégiben leleplezte a mobilos felhozatalát, így nem is volt kérdéses, hogy sokan a friss Core Ultra szériára építkeznek majd. A tabletet külső billentyűzettel akár laptopként is lehet majd használni, de ha a beépített, 120 Hz-es kijelzőre van csak szükség, akkor egy apró táskában is elférhet. Kíváncsian várjuk az első teszteket, hiszen a melegedés és a nyers teljesítmény csak külsős mérésekkel lehet hiteles. Jövő év elején több gamer tablet megérkezését is várhatjuk, úgy tűnik, hogy egy friss korszak kezdődhet majd el.

Forrás: Videocardz

Az Intel máris megjelenteti az AI processzorait – ilyen az új generáció

×