A Counter-Strike 2 már 2023 szeptemberének végén lecserélte a korábbi klienst, ám még 2023 decemberében is tud valami újat mutatni.

2023.12.17. – A Valve 2023 szeptemberének végén úgy döntött, hogy a Counter-Strike 2 hivatalosan is lecserélheti a CS:GO-t. Ezt a döntést egy közel fél éves, többnyire zárt teszt előzte meg. A cég jól tudta, hogy a játék még nincs teljesen kész állapotban, ám a lépésnek köszönhetően sokkal több visszajelzésre számítottak. Ez be is jött, hiszen azóta szinte minden egyes héten érkezik valamilyen frissítés. Legyen szó játékmenetet érintő változásról vagy skinekről, a cég programozói folyamatosan figyelik a rajongók üzeneteit.

Továbbra sem hibátlan a játék, manapság a csalókat és a még mindig furán viselkedő sub-tick rendszert emelhetjük ki. Ezen kívül sokan kritizálják a Valve munkatársait a kevés új tartalom miatt. Utóbbi is jogos, ám az is tény, hogy először az alap mechanikákat, funkciókat kell kipofozni, utána jöhetnek a friss Counter-Strike 2 tartalmak. Természetesen a közösségi is kiveszi a részét ebből, folyamatosan találkozhatunk valóban hasznos tanácsokkal. Érdemes lehet kiemelni a legutóbb napvilágra került „-threads” parancsot, mely sokaknál jelentősen javított a Counter-Strike 2 teljesítményén. Ezúttal is egy hasznos tippel jelentkezett az egyik „veterán” CS2 tartalomgyártó.

Érdemes lehet az egyik Counter-Strike 2 beállításra odafigyelni

A kompetitív FPS lövöldékben különösen nehéz belőni a tökéletes beállításokat. Hiszen a minél több képkockára kell törekedni, miközben komoly vizuális hátrányba sem érdemes kerülni. Érdemes kiemelni itt például az árnyékokat, melyek bár előszeretettel használnak sok erőforrást, hasznos információt árulhatnak el az ellenfelek pozíciójáról. Ezúttal az élsimítást, azon belül is az MSAA beállításokat vette szemügyre ThourCS. Jól látható, hogy a None/Off, azaz kikapcsolt állapotban bizony nehezebb, sőt, szinte lehetetlen kiszúrni a hátul álló karaktereket. Bekapcsolt MSAA mellett már nincs ilyen gond, a leghátsó ember lába is tökéletesen kirajzolásra kerül. Érdemes lehet tehát az MSAA-t legalább 2x-re állítani, hogy biztosan ne ezen menjen el egy-egy kör. 

Így fut a Counter-Strike 2 a minimum gépigényen – Elég a 4 mag?

×