Végre kicsit alaposabban belenézhetünk a 2024 januárjában megjelenő Prince of Persia: The Lost Crown című játékba, amihez előtte demót is kapunk.

2023.12.14. – Tudom, tudom, nagyon sok olyan játékos van, aki azt várta volna, hogy a Ubisoft ígéretéhez híven elhozza a Prince of Persia: Sands of Time remake változatát. Úgy tűnik azonban, hogy az a projekt nem halad valami jól, bár néhány hete azt mondták a fejlesztők, hogy fontos mérföldkövet értek el benne. Szóval nyugi, elvileg még készül.

Addig persze a Ubisoft jóvoltából érkezik egy másik Prince of Persia játék, ami persze kicsit más, mint amire számítanánk a sorozatban. Ennek ellenére a The Lost Crown nem valami alacsony költségvetésű, 2,5D-s kísérletezés vagy mobiljátékot idéző próbálkozás. A játék ránézésre is visszahozza a klasszikus élményeket, ami szép teljesítmény, tekintve, hogy 2008 óta ez az első igazán új Prince of Persia játék a sorozatban.

A játékhoz most egy izmos, 5 perces játékmenet bemutatót is kaptunk, sőt.

The Lost Crown

A játékban Sargont irányítjuk, aki a Perzsiát őrző Immortalok tagja, ám ezt a halhatatlanságot nem szó szerint kell érteni. Egy árulást követően a játék leginkább az elátkozott Qaf hegyen játszódik, és állítólag 20-25 órás kalandot ígér. Első hallásra ez nem rossz. A játék egyébként Nintendo Switch-re, PC-re, Xbox Series X/S-re, Xbox One-ra, PS4-re és PS5-re érkezik, ám csak digitális kiadásban.

Ami a legjobb hír, hogy a 2024. január 18-i megjelenés előtt, január 11-én érkezik hozzá egy ingyenes demo, vagyis mindenki kipróbálhatja, mielőtt úgy dönt, hogy megveszi.

 

A Ubisoft leírás szerint a játék egy izgalmas akció-kaland platformjáték, ami egy mitológiai perzsa világban játszódik, ahol az idő és a tér határait te manipulálhatod. Az viszont egyértelmű, hogy a játék csak azoknak fog tetszeni, akik szeretik az oldalnézetes, 2,5D-s játékmenetet. Ha viszont eleve Prince of Persia rajongó vagy, akkor nem szabad kihagyni.

A Prince of Persia: The Lost Crown legolcsóbb változata egyébként 49,99 dollár, ami nagyjából 17400 forint. Viszont bekerül a Ubisoft+ szolgáltatásba is, ami havonta 15 dollár és egy rakás másik játék is benne van. Neked hogy tetszik?

Erre is felhívnám a figyelmed:

Nevetséges árakon rámolhatjuk be 2023 játékait az Epic ünnepi akciójában

×