Az Apple mostantól külön is árulja az USB-C AirPods Pro tokot, így eggyel kevesebb okod van arra, hogy Lightning-kábelt hordj magaddal.

2023.12.14. – Nem tudom ki hogy van vele, de én szeretem a szabványosítást. Teljesen jó érzés, hogy a lakásban bármilyen USB kábelt találok, az alkalmas a okosóra, a telefon, a fülhallgató, sőt még az asztali lámpa töltésére is. Egy korábbi EU-s szabályozás miatt pedig szép lassan az Apple is megszabadul a Lightning-kábeltől, az USC-C port javára.

Ugyanazon a napon, amikor az Apple bejelentette az iPhone 15 készülékeket (amik már USB-C porttal rendelkeznek), az Apple elárulta, hogy lecserélte a töltőcsatlakozót a második generációs AirPods Pro-n is. Ahhoz azonban, hogy USB-C tokot kapjunk a fülhallgatóhoz, egy új AirPods Pro készüléket is kellett vennünk, nem is olcsón.

Ez most megváltozott.

Ahogy arról az Engadget is beszámolt, az Apple elkezdte külön is árulni is az USB-C AirPods Pro tokokat. A tok önmagában így „csak” 99 dollárba kerül, ami nagyjából 34.400 forint. Ez persze még mindig sokkal jobban megéri, mint új fejhallgatót venni az USB-C miatt 249 dollárért.

Érdemes lehet beszerezni a tokot annak, aki egyáltalán nem akar Lightning kábelekkel bajlódni (és esetleg nem a vezeték nélküli vagy a MagSafe töltés híve). Ha pedig elvesztetted az előző tokodat, és le kell cserélned, akkor akár már most át is válthatsz USB-C verzióra. Fontos megjegyzés, hogy az Apple szerint a tok csak a második generációs AirPods Próval kompatibilis.

Az Apple átállása a Lightningról az USB-C felé nem éppen önkéntes döntés. Az Európai Unió előírta, hogy 2024 végéig a régióban értékesített legtöbb újratölthető eszköznek USB-C töltőporttal kell rendelkeznie. Az Apple már az iPadeknél is áttért az USB-C-re, az iPhone-nál pedig a váltás jelentős változást jelentett.

Borítókép: Lewis Painter / Foundry

Ezt láttad már?

Elképesztően király címekkel bővül decemberben a PS Plus katalógus

×